Van olyan fóbia aminem az a lényege, hogy retteg a pszichológus/pszichiáterektől?
Én ilyen vagyok.Ha meglátok egyet "sokkot" kapok.Rémálmaimba is ők a főszereplők.Ezzel a problémával nehéz lenne hozzájuk fordulni.Egysuer voltam olyan szinten ez volt,hogy lázam lett,rezegtem,tiszta jég voltam,nem tudtam megszólalni.??????????
Miért???????
Nem akarlak elkeseríteni, de az ilyeneket szokták akaratuk ellenére is bevinni a zárt osztályra, aztán begyógyszerezni, stb.
"Ha meglátok egyet "sokkot" kapok." Hol látod őket? Az utcán? ...és honnan tudod, mi a foglalkozásuk? Vagy már eleve bent vagy az intézményben? Akkor minek mész oda?
Hogy miért rettegsz egy pszichológustól, azt meg végképp nem értem. Ha van elég pénzed, otthon fogad a házában/lakásában. Ráadásul ő nem is orvos, hanem "csak" bölcsész. Mi olyan félelmetes bennük? Ha lenne egy nagyon okos ismerősöd, akihez elmész diskurálni egy órácskát, tőle is rettegnél? Ez tök logikátlan.
Hát kiskoromba voltam.Akkor kezdődött.Nagyon megmaradzüt bennem,hogy kérdezget és akármit csinálok leírja.Megkínál sütivel.A sütis rész azért ijesztő,mert én nemtudom miért,de úgy emlékzek vissza,hogy gonosz vigyorral kínál.Meg,hogy turkál az agyamba.Rémisztő az egész.Ez nekem olyan,mint (szerintem nem vagy tériszonyos) amikor valaki fél a magasságtól.Te se érted én se értem,de ő inkább meg halna minthogy ejtőernyőzzön.
Én nem a környezettől tartok,hogy pl:otthon,pszichiátrián vagyunk e.Nekem az tökmindegy úgyis besokkolok.Az a része meg főleg,hogy néha az emberek hallják a gondolataimat.Emiatt szorongok.(szorongás miatt voltam nála).Rettegek attól,hogy akármit gondolok hallja és ezáltal mindent,minden titkomat stb.Már csak az is elég ha interneten látom őket.Az a "minden titkodat tudom" nézés...BRRRRR.feláll a szőr a hátamon.Nem hiszem,hogy lenne ilyen fóbia,de ez nagyon kellemetlen dolog.Főleg,hogy segítség kéne.De akkor kihez menjek,ha náluk megse merek/tudo szólalni.Tanácstalan vagyok.
Pedig sok más probléma miatt is "elmennék".
De jah csak elmennék...
ma 19:12
Én hidd el próbálok neki megnyílni.Próbálom magam nyugtatni,hogy ő csak segít de ha ráveszem magam,hogy elmegyek mihelyt az ajtó előtt álok és szólít elrohanok.Otthon meg rezgek,láz,meg minden.Egyébként 14/lány.A koromat azért nemakartam írni,mert ahogy nézelődök rájöttem,hogy a kamaszokat nem veszik komolyan,mert hogy csa beképzeled stb.A problémáimat aniért is mennék ezenkívül oda már kiírtam egy kérdésbe.Olyan válaszokat kaptam,hogy troll,bebeszéled,stb.Remélem attól,hogy itt a koromat megadtam nem kapok ilyen válaszokat.Egyébként nagyon nehéz ez a "fóbiám",mert ahogy utána olvastam ilyen nem létezik szóval nem nagyon van erre gyógymód.
De igen elkísérnénak,de akkor ugyanolyan.
Nekem teljesen mindegy ki van melletem,de ha ő ott van akkor vége.Sokk.
Ezt nem lehet valahogy leküzdeni?
OkOk,belül lehet megnyugodnák,de ugyanúgy rezegnék.Múltkor rámentem internetre,hogy elég,megkeresek eggyet!Mi lett a vége?Megláttam őket...És....Forgott körülöttem a világ,rezegtem,valószínű lázam volt,alig kaptam levegőt,egyszóval majdnem elájultam.
Mi történne ha élőbe láttam volna?Ott lett volna végem!Mindegyiktől rettegek.Inkább pusztulok bele a problémáimra.Persze tudom nem lehet így elintézni,de akkor hogy?
" Az a része meg főleg,hogy néha az emberek hallják a gondolataimat.Emiatt szorongok.(szorongás miatt voltam nála)"
Én azért úgy látom, hogyha a fentebbi állítás neked megingathatalan meggyőződésed akkor mindenképpen kezelésre van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!