Pszichológus hogyan segithet a szociális fóbián/sok ember előtti nyilvános beszédtől való félelmen?
Figyelt kérdés
érdemes elmenni hozzá ezekkel, esetleg tapasztalatok?2018. febr. 10. 21:24
1/6 anonim válasza:
Szerintem mindenképp érdemes elmenni. Biztos elbeszélget veled, hogy jobban megismerjen, lehet, hogy még teszteket is fogsz kitölteni, felméri, hogx önbizalomhiányos vagy-e, feltárja a fóbiád okait, majd apró lépésekkel a változásra késztet (először csak az utcára menj ki 5 percre, majd a közeli boltba, majd a közeli faluba busszal, stb)
Sok sikert, ne add fel!
20L
2/6 anonim válasza:
A pszichológus akkor tud segíteni, ha kiképzett terapeuta, és kiképzett hipnotizőr.
Hipnózisban belevisz a félelmetes szituációba, és feloldja félelmedet. Ezt párszor megteszi, és meggyógyulsz.
3/6 anonim válasza:
Hasonlóan ehhez, csak a szoc. fóbia nehezebben gyógyítható
4/6 A kérdező kommentje:
szóval akkor az ilyennel nem is éri meg sima pszichológushoz menni hanem pszichoterapeutához?
2018. febr. 10. 22:06
5/6 anonim válasza:
Orvos: pszichoterápiás osztály. Oda menj ha tényleg javulást szeretnél és nem a pénzedet kidobni. Hajrá!
6/6 anonim válasza:
Én klinikai szakpszichológushoz jártam, ő segített kilépnem a szorongásból, és pánikból. Eleinte még a kisboltba sem mertem elmenni, fél év múlva egy nagyobb fesztiválon kellett részt vennem (ez volt a terápia egyik lépcsőfoka), és sikerült :) Fontos, hogy jó szakembert válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!