Bántalmazott gyerekként lehetek még valaha teljes értékű, egészséges felnőtt?
Már ott bukik a rendszer hogy pénz kell hozzá,nem is kevés. Egy szép világban a pszichoterápia ingyenes és mindenki számára elérhető,a valóságban viszont a 99% magán és 40 perc tízezer,de a kevés ingyenes hely is megköveteli az OEP jogviszonyt,szóval munkanélküliek esélytelenek.
Pont azok szoktak kiszorulni az ellátásból,akik a legkomolyabb szociális fóbiában szenvednek.Ráerőltetik a szorongóra a csoportos terápiát ami miatt már el se mennek,egyéni foglalkozásra meg nincs kapacitás.
Túl jó üzlet ezt ingyenessé tenni,ezért nem törekszenek a totális gyógyulásra,mindig vissza kell menni újabb kezelésre újabb receptért,nagyobb adag gyógyszerért.
6-os válaszoló vagyok...
Bárki pontozott le, nekem akkor is sikerült. Kiléptem onnan és felépítettem egy normális világot magamnak, ahol a gyerekeimnek legalább tőlem nem kellett félnie, ahol nem hallottak bántó szavakat és ahova bármikor hazajöhetnek (már felnőttek)
10 évig tartott összekaparni magam, szerencsére az már csak egy emlék, ami néha eszembe jut.
Szerintem sem.Én is csak a kirakatban vagyok normális.Van családom,két gyerekem,iskolába járok,helyi klubbot vezetek.Mindenki odvan,hogy milyen jó nekem,mennyi energiám van stb.
Ja,persze.Csak nem kötöm mindenki orrára,hogy amúgy pánikbeteg,evés és alvászavaros vagyok,depresziós és személyiségzavaros is. Csak megtanultam közösségi lényként csinálni dolgokat,megtanultam nem mutattni azt,hogy gondom van.
Azért csinálok ennyi mindent,ami mások szerint szuper,hogy ne kössem fel magam.Azért tanultam meg emberekkel beszélgettni,akár a semmiröl is,hogy meg ne kérdezzék mi bajom van.A zért sétálok sokat a gyerekeimmel,hogy ne dilizzek be,ne süllyedjek egyre mélyebbre.
Talán az idő enyhít dolgokon.De például én fájlalom,hogy hatalmas hátránnyal indultam az életben.Sokkal sokkal előrébb lehetnék,ha nem bántalmazott gyerek lettem volna.Nyolc éve járok dilidokihoz.Rengeteg időt elvesz az életemből.A lemaradásaim pótlása is,mind személyiségfejlődésben,mind tanulásban/műveltségben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!