Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valakivel volt mar ilyen?...

Valakivel volt mar ilyen? Letezik, hogy panikrohamom van ilyenkor?

Figyelt kérdés

Nagyon regota bennem van ennek a kerdesnek a kiirasa. Elvoltam vele, hogy pillanatnyi rosszullet, evekkel kesobb rafogtam a depresszio mellektermekere, most pedig ujabb evek elteltek el. Es most mar nem tudom mire fogni. Szoval betegsegtudatom van mar. Ha az.

Szoval amikor valami problema van, ami engem er, az erzelmeimet probara tevo dolog, felvetodik vagy uj helyzet ele allit.

Akkor a mellkasomban mintha egy uvegcse osszetorne es szetarad a testemben egyfajta remeges. Ezek a karjaim illetve labaim vegeiben van, konyoktol, valltol altalaban egeszen a tenyeremig, talpamig....remegek. Es raz a hideg, fazom olyankor, meg nyaron a 40 fokban is. Sirogorcs van rajtam, (de nem engedek neki, nem sirok) es ami a legrosszabb a mellkasomban levo erzes, kihat egeszen a lapockaimig, mintha az uvegcsebol a mellkasomban kiomlott volna valami es szetfolyt volna. Es a szivem ugy ver mint a veszet. Gorcsolna gyomrom, hasmenes, hanyinger. Ezt erzem amikor valami problema van pl a kapcsolatomban, valamirol kiderul valami....valami rossz....vagy engem er valami rossz stb.

Ez akkor is volt nalam amikor nem voltam depresszios. Ez igy random elojon amikor valami problema er.

Es arra jutottam, hogy lehet, hogy ez panik? Panikrohamom van? De ugyan ugy tudok pl csinalni barmit, csak nem tudok koncentralni olyankor semmire. Csak fekszem es varom, hogy elmuljon. Nehezen mozgok olyankor, es a hangom is remeg.

En szerintem ez panikroham. Szerintetek mi lehet?

2018. ápr. 21. 21:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem odairni a halalfelelmet. Az osszpontosul a legjobban olyankor bennem. Elveszett kietlen erzes...halalfelelem.
2018. ápr. 21. 21:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezek a tünetek szorongásra utalnak. Addig jó, ameddig nem állandósul. Nekem ugyan ezek a tüneteim voltak, és generalizált szorongás lett belőle. Gyógyszerrel gyógyultam meg ebből a betegségből.
2018. ápr. 21. 21:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Azt megkerdezhetem, hogy antidepresszans/pszichotikum, vagy valami nyugtato segitett?
2018. ápr. 21. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem is generalizált szorongásom van depresszióval megspékelve, én Sertraline-t szedtem, a depressziómon nem segített ezért abbahagytam, viszont a pánikrohamaimra meg a szorongásra Rivotrilt kaptam, és úgy vettem észre mintha kicsit enyhültek volna a tüneteim. Emellett persze pszichológushoz sem árt járni, mert a gyógyszer önmagában ugyan nagyon sok jó dolgot elő tud idézni, hosszútávon mégis a problémák mélyére kell nézni, és azt is kell kezelni/feldolgozni.

Legjobb dolog amit tehetsz szerintem, hogy elmész egy pszichológushoz/pszichiáterhez, és megpróbálod amit ajánlanak. Ha érzed egy idő után hogy nem segít, csak mond meg hogy nem változik a helyzet, ilyenkor vagy kipróbálsz más gyógyszert/kezelést, vagy ha úgy érzed hogy a pszichológus nem jó irányba terel, csak hagyd ott, és keress másikat. Vannak ritka ótvar "szakemberek", de ez nem azt jelenti, hogy senki sem tud segíteni.

Remélem hamar enyhülnek a problémáid.

2018. ápr. 22. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!