Mit lehet tenni ha depressziós vagyok ennyi idősen?
A barátod előtt miért voltál depressziós?
Miért szakítottál a barátoddal?
Ha gondolod írj privátban hátha tudok segíteni
A depresszió pont attól depresszió, hogy ok nélkül búvalbélelt az ember. Ezernyi dolog kiválthatja, melyek között vannak exogén (környezeti, külső) okok is, és lehetnek endogén (belső) biokémiai tényezők is.
Az életkornak meg nincs jelentősége igazán. Ez - a közhiedelemmel ellentétben - nem egy korfüggő dolog, pontosabban legfeljebb csak laza statisztikai összefüggést mutat az életkorral. Ugyanúgy lehet valaki 19, 15, vagy 70 évesen is depressziós. (Egyébként a leggyakoribb pont a fiatal felnőttek körében, amibe Te is beletartozol.)
A depresszió nem összetévesztendő a "sima" rosszkedvvel, és azzal ellentétben sajnos magától nagyon ritkán múlik el, és szintén a közhiedelemmel ellentétben általában édeskevés az, ha valakinek kéthetente kipletykálhatod, hogy rossz a kedved.
Célszerű szakember segítségét igénybe venni (bár én személy szerint első körben a gyógyszeres megoldásokat nem javaslom), és ami a legfontosabb, hogy ki kell deríteni, hogy mi okozhatja a problémát. Ha pedig ez megvan, akkor azt kell megszüntetni, vagy megtanulni ignorálni. Lehet, hogy valami tök egyszerű kiváltó oka van. Ha meg nem, akkor a pszichoterápia nagyon sokat segíthet, vagy ha végképp semmi más nem használ, végső megoldásként még mindig ott vannak a gyógyszerek.
Egyébként meg: tessék sportolni! A testmozgás a legjobb antidepresszáns! És még egészséges is. ;)
Köszi mindenki az igaz hogy nem lehet kibeszélni nem érek vele semmit
#2. Alapból olyan típus vagyok nem tudom talán a körülmények miatt vagy ilyesmi miatt lett, nem én szakítottam a barátommal
Oké de mik a körülmények?
- ok nélkül nem lesz depressziós az ember
Akkor ő miért szakított veled?
- személyiségedből adódóan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!