Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kényszerbetegség ellen valaki...

Kényszerbetegség ellen valaki jó tanácsot mondani a gyógyszereken kívül?

Figyelt kérdés
Van,hogy órákat vesz igénybe a kényszerbetegség nálam.Ez főleg este lefekvés előtt van.Ellenőrzési és számolási kényszereim vannak,de beleőrülök már sokszor annyira sokáig tart és évek óta ez van.Van mikor kevesebb ,de vannak napok,hetek mikor nagyon felerősödik.Ha nem csinálom végig a folyamatot akkor nem tudok elaludni és szorongok.Van aki átél hasonlót és van jó tanácsa erre?
2018. márc. 27. 17:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Nagy adagban B-vitamin komplex, magnézium és Omega3, ezek mindenképp.

Kiegészítésképpen nyugtató hatású teák vagy tabletták, pl. citromfűtea, Nervenpflege vagy Sedacur tabletta.

Sport hetente legalább háromszor, vagy mindennapos séta, legalább fél óra.

Relaxációs technikák, pl. jóga.

Ha pár hét alatt nem lenne jobb ezektől, akkor ocd-re szakosodott pszichológus vagy pszichiáter, akik csinálnak viselkedésterápiát.

2018. márc. 27. 22:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Pár évemet nekem is tönkretette, most lekopoghatom 99%-ban tünetmentes vagyok.

Igazából kétesélyes, mert sok helyen olvastam, hogy fiatal felnőtt korban a leginkább jellemzőbb, ami stimmelhet is, mert nekem 17-23 éves korom között volt nagyon durva. Na de ebből a lényeg, hogy elég sok helyen írják, hogy sok esetben magától elmúlik, én ezt meg most megerősíteni vagy cáfolni nem tudom, mert csak magamat ismerem, nálam akár ez is bejöhetett.

Viszont a másik oldalról, meg apró trükköket alkalmaztam, illetve igyekeztem kerülni dolgokat amik felerősíthették a tüneteket.

Egyrészt ami fontos, a minél több pozitív dolog, bármi apróság legyen de pakolj ki magad elé dolgokat amiket várhatsz minden nap, nem kell semmi nagy, csak pl. ha valami jó film lesz este akár azt vagy bármit. Mint mikor a gyerek várja a karácsonyt.

Próbálj meg minél többet társaságban lenni, illetve lefoglalni magad, hogy minél kevesebb időd legyen " gondolkodni ", illetve egyúttal az sem árt, ha úgy fekszel le, hogy jól elfáradtál. Könnyedebb lesz elaludni.

Ezzel kapcsolatosan pedig a másik oldal, hogy került a kialvatlanságot, mert ahogy észrevettem ez iszonyatosan fel tudja erősíteni a tüneteket, ha az ember fáradt, egyúttal igaz ez a stresszre és az idegességre is. Nagyon le tudnak gyengíteni.

Gyógyszert vagy dokit én sem próbáltam, bár volt pont amikor egy cérnaszál választott el tőle. De ha a korod beleesik ebbe a korba kb, akkor még erre is van esélyed, hogy elmúlik magától.

2018. márc. 29. 01:54
 3/3 anonim válasza:
100%
Én önerőből gógxultam ki belőle.Azt javaslom,lehet durva elképzelni,de mondj a kényszernek nemet.Én több hétig szorongtam,sírtam ezért,de megérte.Nézd itt vagyok makk egészségesen.
2018. ápr. 2. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!