Miért nem találom azt a traumát, ami a szorongásom mögött áll?
Figyelt kérdés
Járok pszichológushoz, és elég jó úton haladok, de már lassan semmi új emlék nem jut eszembe, aminek lehet traumatikus hatása. Ha olyan intenzív traumát kell keresni, hogy évek múlva is szorongást okoz, akkor miért nem lelek rá? Hogy keressem az emlékeket?2018. márc. 22. 15:41
1/9 anonim válasza:
Ha nem találod, akkor lehet hogy nincs.:D
2/9 A kérdező kommentje:
Marha vicces. Témától eltérő idióta kommentekre nincs szükség.
2018. márc. 22. 16:50
3/9 anonim válasza:
Nem, nem vicces. A szorongások 90%-a mögött nem áll semmiféle trauma. Kémiai oka van. Van, aki hajlamos rá, vagyis arra, hogy a teljesen hétköznapi lét is szorongóvá tegye. Aztán vannak, akiknek magasabb az ingerküszöbük, nekik csak egy trauma robbantja be. De ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy mindenkinek ez kell hozzá, sőt a szorongók többségének semmi ilyesmi előfeltétele nem volt.
4/9 szenes43 válasza:
Ez dícsérendő dolog hogy keresed a kiváltó okot. Próbálj meg egy általam kipróbált módszert. Feküdj hanyatt csukott szemmel és számolj vissza 100-tól. A terapeuta csak figyeljen és nem tudom hányadik visszaszámlálásnál de rontani fogsz. Akkor azon az időszakon kell csak keresgélni mert lehet hogy nagyon kicsinyke gyermekként ért egy akkor traumaként megélt történés. A mélytudatban ott van de a mindennapi tudat lefedi,eltitkolja.
5/9 anonim válasza:
4-es
Mindezt persze teliholdkor, észak felé fordulva feltétlen. Istenem...
6/9 anonim válasza:
Ne keresd!
Hipnózisban ego-state, vagy kor regresszió módszer. Ezekkel lehet megtalálni a problémás érzelmet kiváltó eseményt. Csak éberen nem jön elő.
7/9 szenes43 válasza:
#5 -ös te fordúlhat a Holdfelé de a Nap felé is akkor sem fogod fel ésszel mifelé törekszik a kérdésfeltevő. A BKV -jegyet azért csak sejted hogy mire való?
8/9 anonim válasza:
Hát tudod szenes, én nem is ilyen hülyeségekkel próbálkoztam a szorongásomra és ezért most jól is vagyok.
9/9 anonim válasza:
Az ember életében egy-egy nagy eseménynél sokkal nagyobb szerepet játszanak a minden napos kis dolgok. Lehet hogy fel sem tűnnek apróbb minden napos dolgok amik a szorongásodhoz vezetnek.
Egy hetet szánj arra hogy odafigyelsz és rögzíted mi és hogy gyakorol rád nyomást, mitől érzed fenyegetve magad meg hasonlók. Bármilyen kis jelentéktelen apróság legyen. És a gyakori elemeket beszéld át a szakemberrel akihez jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!