Tourette szindrómáson tud valamit segíteni egy kineziológus? Vagy épp pszichológus?
A Tourette- szindrómáról az orvostársadalom úgy tartja, biológiai megalapozottságú neurológiai!, tehát idegi betegság. Nekem a véleményem az, h kísértetisesn hasonlít a kényszerbetegség tüneteire, és bár ezt orvostól nem fogod hallani, de szerintem igenis van pszichológiai alapja. Mennyire kényszeres, szorongó a barátod? Tud magyarázatot adni a tüneteire, vagy nincs uralma ateste felett?
Én mindenképpen a pszichológust ajánlanám, ha ilyen irányban szeretnétek továbbmenni.Viszont ezek szerint nála diagnosztizálták a Tourette-et?
Én is utánanéztem és szerintem is valamelyest pszichés "betegség".Nagyon aggódó,minden problémát sajátjaként kezel.Elmesélte,hogy akkor jöttek elő ezek a tic-ek,amikor kilépett az "életbe" és munkába kezdett.A munkája,ami az álma is,nagy precizitást igényel,nagy felelősséggel jár,gondolom az ezzel járó stressz hozta elő ezeket a dolgokat.Mivel néha idegesítenek engem ezek a szokások,rá szoktam szólni,hogy ne csinálja és olyankor ideig meg bírja állni(10 perc),de aztán ugyanúgy megy tovább.De van hogy ő is észreveszi.Mondja,hogy őt is idegesíti,próbált is leszokni,de egyszerűen nem tud.Valamikor teljesen elhagyja ezeket a tic-eket,de van,hogy nagyon intenzíven előjönnek.
Köszönöm a hozzászólást!:)
Semmi képpen ne menjen kineziológushoz.
Eddig csak rosszat hallottam róluk vissza.
Pszichiátert vagy neurológust javasolnék. Tudom, h az róluk az általános vélemény, h csak agyon tömködik a pácienseket gyógyszerrel, amitől mindenféle mellékhatások jöhetnek elő. Hidd el, vannak olyan pszichiáterek, akik inkább beszélgetnek az emberrel, és csak a legszükségesebb esetben adnak gyógyszert. Én már másfél éve járok hetente egy pszichiáterhez, és eddig még nem merült fel benne, h bármit felírjon nekem.
Bár késve, de a tourettre van gyógyszer, pl a strattera.. én is a stratterát szedtem több mint 3 évig.. meggyógyitani nem, de kezelni lehet. a stratterával nekem minimálisra csökkentek a ticjeim. Pesten van a Vadaskerti pszichiátria. oda ha felmentek érdeklődni, valószinüleg tudnak segíteni.ingyenes gyógyszer nincs rá. a strattera 30ezer forint, és egy doboz egy hónapra elegendő.
viszont segíthet a mozgás, ha olyas valamit csinál amit élvez, ami lefoglalja, amitől nem figyel a ticre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!