Van kiút a pánikbetegségből?
Igen van kiút, de hosszadalmas, és keserves.
Ha több pánikos is van a családodban, valószínűleg örökölted a hajlamot, ahogy én is. A valódi pánikbetegség hormon rendellenesség, és mint ilyen gyógyszerekkel rendbe tehető, és sajnos időnként vissza-vissza térő, míg eléred a teljes gyógyulást.
Az első lépés az lenne szerintem, hogy keresd fel a kezelőorvosodat, és mondd el neki a problémádat. Ő lehet, hogy tud neked egy jó pszichiátert ajánlani. Ha nem, akkor sajnos neked kell találnod egyet. Az alapbetegségeddel kapcsolatos papírjaidat vidd magaddal az első pszichiáteri beszélgetésre, a gyógyszerezés miatt szükség lehet rá.
Én elég későn jutottam orvoshoz, így kb 4 évembe telt, mire kihúzott belőle, de rendbe jöttem. Már nem probléma kilépni az utcára, emberek közé menni, eljutni a munkahelyemre. Igaz sokára, de visszakaptam az életemet. Sok erőt, és kitartást kívánok neked. Hidd el menni fog!
Egy másik hasonló kérdéshez írtam,de gondolom nem baj,ha bemásolom a történetem:
Hát sajnos pár évvel ezelőtt egyik-napról a másikra másodjára elkapott ez a betegség,de kőkeményen,brutálisan..Nem mennék mélyebben bele,mert mindenkinek szörnyű,de olyan szinten voltam,hogy éjjelre nem mertem lekapcsolni a lámpát pl.,és a telefon csörgésére rohamot kaptam...Napi egy kiló fogyás,rohammal keltem,rohammal aludtam...Társasági életemet elvágta..
Mivel egyedül éltem,ezért nagyon drasztikus megoldást hoztam,mert a dokihoz akkor még nem tudtam elindulni,és senki se segített.
Az én módszerem a legnehezebb volt,de 2-3 hónap alatt vége lett.
A lényege,hogy szembementem a betegséggel..Vagyis..nem mertem a házból kimenni,de elindultam..Igen,rohammal,160-as pulzussal,de elindultam..10 perc után szó szerint visszamenekültem a házba...Másnap megint elindultam..már picit tovább mentem..Emlékszem az első postáramenetelemre..Harmadjára értem oda,kapkodva a levegőt,pulzus egekbe,de mentem...Egyszerűen nem láttam jobb megoldást,nem akartam gyógyszerrel félig meggyógyulni,de bele is ragadni a betegségbe..
A tömegközlekedés dettó..Mentem egy megállót,leszálltam,később kettőt..Alig vártam,hogy hazaérjek..
De bevált..Egyre többet tudtam menni,gyógyszert nem szedtem,csak rohamoknál,de azt is próbáltam bogyó nélkül..Csak néha sikerült..
Most nem fogok mindent részletesen leírni,de ezt tettem,szembementem vele..Mindennel amitől csak féltem..
Nagyon nehéz volt,szerintem nagyjából el tudod képzelni,hisz sokan ezeket egy életre elhagyják,és csak partnerrel megy.Nekem ez nem adatott meg...
De!
A legjobb módszer volt,és sokkal-sokkal erősebb lettem,mint valaha bármikor..Ha most eszembe jut,nem rossz érzés,hanem esküszöm hálás vagyok,mert ha azon túl tudtam lenni,már nem sok akadályt látok..Fura érzés,de tényleg azóta sokkal erősebb lettem..
Ez kellett hozzá..
Bocsánat,hogy hosszú voltam,de hátha segítek..
Mivel a baj fejben van,ott a megoldás is..Semmi más nem tud meggyógyítani,a gyógyszer a tüneteket nyomja el..már amennyire azt is..sok félelem megmarad..csak a saját gondolkodásod,elméd..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!