Mennyire gyakori, hogy valaki szerelmi csalódás miatt lesz öngyilkos?
"Vlsz a fiatalabbak körében gyakoribb. Később megtanulja az ember, hogy egy fiú/lány sem ér ennyit."
Aki öngyilkos lesz, az már nehezen tanulja meg...
Egyébként nekem nem tiszta ez a magyarázat. Mi az, hogy nem ér ennyit? Mi az, ami igen? Én nem hiszek abban, hogy minden, ami nem öl meg, megerősít, és mindent érdemes túlélni. Szerintem teljesen érvényes az, hogy valaki nem akar egy egész életen féléletet élni, mert elvesztette a szerelmét. Nem tartozunk az életünkkel senkinek.
"Mi az, ami igen?"
Semmi.
"Én nem hiszek abban, hogy minden, ami nem öl meg, megerősít"
Én sem.
"és mindent érdemes túlélni"
Pedig de. Majdnem minden pótolható az életben. Egy társ mindenképpen.
"Szerintem teljesen érvényes az, hogy valaki nem akar egy egész életen féléletet élni, mert elvesztette a szerelmét."
Ezt csak most gondolod így, idővel majd jobb lesz. Aztán meg már teljesen közömbös.
"És aki az "igazit" a nagy szerelmét veszíti el?"
Nincs olyan, hogy "az igazi". Más nézőpontból pedig van, viszont akkor több is lehet. Tehát több személy is lehet "az igazi", természetesen nem egyidejűleg.
Szóval bármennyire is hihetetlen számodra most, de ha ezen a csalódáson túlleszel, akkor lesz még nagy szerelem az életedben. Lehet, hogy még a mostaninál is nagyobb.
- Egyébként szerintem is fordulj pszichológushoz, ha egyedül nem tudod feldolgozni a veszteséget (mert ez az, ezt nem vitatom). Minél előbb kérsz külső segítséget, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!