Mit lehet tenni a téli depresszió ellen?
Egyszerűen nincs energiám semmihez egèsz nap ágyban maradnék ha alszok 9-10 òràt akkor is àlmos vagyok. Fàradtabban kelek mint ahogy lefekszem. Naponta min. 2x a sìràs folytogat. A tanulás is nehezebb sokszor egyszerűen nem ragad az anyag. Az edzèshez sincs màr erőm pedig heti 4x edzettem. Àltalàban hetkoznap 7-8 òràt alszok.
Szedek vitamint c-vitamin, d-vitamin. Mit tehetnèk hogy visszajöjjön az èletkedvem ès megerősödjek?
16
Nyugodtan megemelheted a C- és D-vitaminadagokat (előbbit napi 500 mg-ra legalább, utóbbit napi 2000-3000 NE-re).
Plusz szedj vasat (a C-vitaminnal együtt vedd be, és lehetőleg étkezési időtől minél messzebb), magnéziumot, B-vitamin komplexet és Omega3 kapszulát.
Legalább fél órát sétálj naponta, és ezen kívül is próbálj minél több időt a szabadban tölteni, főleg napos időszakokban. És legalább ugyanennyi időt tölts "ellazulással" (olvasás, zenehallgatás, rajzolás stb., de a satöbbibe a net nem tartozik bele :D).
Már egy-két héten belül jobban fogod érezni magad, és utána is fokozatosan még jobban.
Ahogy az előttem szóló is leírta, szedj több vitamint, egyél sok gyümölcsöt, levest, húst. A szobádban vidám színeket használj, én most tettem fel egy narancssárga függönyt és vettem pár citromsárga apró díszt. Sőt, át is rendezheted a szobádat. Sétálj sokat, akkor is, ha nehezedre esik. Hallgass vidám, pörgős zenéket, nézz vígjátékot, próbálj ki recepteket, menj el turiba, bizsushoz, vidám színekre lakkozd a körmöd, ilyenek...
Erre nincs recept. Én is ezeket teszem, szintén hajlamos vagyok a téli depire. 😒
Ezek jó ötletek, de nem értek egyet azzal, hogy mindenkinek elég ez.
Ha nem segítenek vagy nem eléggé, akkor szakembert érdemes felkeresni.
Fenyterápia lehet még jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!