Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy az alváshiány...

Lehetséges, hogy az alváshiánytól megőrültem?

Figyelt kérdés
A héten naponta csak 4-5 órát aludtam. Ma viszont semennyit sem. Pár perce volt valamilyen rohamom, egy kicsit megijesztett. Járkáltam fel-alá, belevertem a kezem az ajtófélfába, mondtam is anyumnak, hogy szerintem idegösszeroppanást kaptam. Közben féltem, nehogy kárt tegyek valakiben, aki az utamba kerül. A roham előtt éppen elmondtam anyumnak, hogy izgulok az alvásom miatt. Megvigasztalt, szemtanúja is volt annak, ami utána történt, de ez nem nagyon izgatta, leült gépezni. Még sosem volt ilyenem, kell félnem? Nem kell a pszichiátriára mennem, ugye?

2018. febr. 3. 16:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
24%

Egy-egy gyógyszer vagy gyógynövényes készítmény nem ugyanúgy hat mindenkire, hiszen nem vagyunk teljesen egyformák.

Első körben én semmiképp nem a kemény gyógyszereket javasolnám, a hozzászokás veszélye miatt.

Többféle gyógynövényes készítmény is van, különböző hatóanyagokkal, kezdd el ezeket kipróbálgatni (pl. Nervenpflege, Sedacur, Valeriana). Akkor hatásosabb, ha nem csak lefekvés előtt veszed be, hanem napközben is, esetleg még reggel is.

Plusz vegyél B-vitamin komplexet és Magnéziumot.

Mindezeket SOS-ben, és pihenj minél többet.

Ha lefekvés után nem bírsz hamar elaludni, ne idegeld magad, csak tartsd csukva a szemed, ábrándozz, álmodozz, a semminél ez is jobb.

Vagy nemrég olvastam egy "fordított technikát", még nem próbáltam ki: állítólag van, akinek az válik be, ha lefekvés után arra gondol, hogy nem szabad elaludnia. De ez csak egy zárójeles megjegyzés. :)

A meleg tej, nyugis zene valóban jó hatású lehet mindezek mellett.

2018. febr. 3. 21:47
 12/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ma reggel hál' Istennek kipihenten ébredtem. Minimum 8 órát aludtam. Köszönöm a válaszokat
2018. febr. 4. 07:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia,én is így voltam egy ideig,éjszakás műszak 12 óra..már meló vége előtt azon stresszeltem hogy mennyit fogok aludni,reggel 7-kor ágybakerültem,szerettem volna aludni délután 4-5-ig..erre mindig felkeltem 3-4-max 5 óra alvás után..visszaaludni nem bírtam mert felidegesítettem magam azon hogy miért kelek fel hisz hulla fáradt vagyok,hétvége felé már volt hogy rémeket láttam.Szószerint azon stresszeltem minden reggel hogy na ma mennyit alszok..hétvégéken meg aludtam egyhuzamban 15-16 órát,hétköznapokon minden kezdődött elölről.

Tudom mit éreztél,nem megőrültél,csak a kimerültség ilyen tünetekkel jár.

2018. febr. 5. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!