Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vírus, vagy csak idegesség?

Vírus, vagy csak idegesség?

Figyelt kérdés

Gyakran kapok el vírusokat innen-onnan, sűrűn vagyok megfázva. Most mégis arra gyanakszom, hogy nem fizikai eredetű a probléma...

Idén volt két vizsgám, amelyek végül jól sikerültek, de rengeteget izgultam miattuk, nem tudtam aludni, ment a hasam, hánytam. Mivel van egy tantárgy, amiből nem állok valami fényesen, már kb. két hete újra így érzem magam. Nem bírok enni, ha mégis, akkor 10 perc múlva úgy jön ki belőlem az étel, ahogy megettem... Rosszakat álmodom, ingerlékeny vagyok. A szüleim kezdenek aggódni miattam, mivel állítólag nagyon lefogytam mostanság.

Még egy hét van hátra a suliból, de nem tudom, hogy hogy fogom kibírni, még sok a dolgom, a tegnap éjjelt is végigtanultam, mégsem érzem magam "okosabbnak". Mit csináljak, hogy végre lenyugodjak? Stresszesen nem bírok teljesíteni...

Ne haragudjatok, ha hosszú lett, és előre köszönöm a segítséget!

2010. jún. 6. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt mondom neked, hogy a sorrend: idegesség (izgalom,stressz) aztán vírus!

Ugyanis előbbiek miatt legyengül a szervezeted, vagyis az immunrendszered, emiatt pedig sokkal könnyebben megbetegít minden -máskor ártalmatlan- kórokozó.

2010. jún. 6. 11:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy hét az már nem sok, kitartás.
2010. jún. 6. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Tuti hogy a stressztől van, én is így voltam. Töri tanárom tanácsolta, hogy erre gondoljak: ha megtettem mindent, becsületesen tanultam, akkor nincs okom aggódni. Még ha nem is sekerülne...én elkövettem mindent, tanultam, szorgalmas voltam, a többi meg nem rajtam múlik. Amúgy tényleg így van, vizsgadrukk ellen a legjobb ellenszer, ha alaosan felkészülsz. De gondolom fontos is neked a suli, hisz ha nem lenne az, akkor nem paráznál ennyit miatta. Csak nyugodtan!:)
2010. jún. 6. 14:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, egy kicsit sikerült megnyugodnom. A holnap még elég húzós lesz, de aztán ennyi :) A ma egészen jól sikerült.
2010. jún. 7. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!