Mit lehet tenni a dadogás ellen?
Kiskoromban sokat dadogtam, de aztàn valahogy elmùlt. AzótA mèg nèha előjön. Most megint előjött és mar elegem van. Nehezemre esik beszélni is. De azt vettem észre, hogy nyàron szépen beszéltem dadogàs nélkül meg mèg a suli első hònapjaiban, de ahogy haladunk előre az időben ùgy egyre többet. Emiatt teljesen elmegy a maradèk önbizalmam is (eddig sem volt sok). Ugy érzem nem vesznek így komolyan. Mit lehet ellene tenni? Mar nagyon elegem van.
17/l
Pszichológus. Hát, pont attól van, hogy nincs elég önbizalmad. Csak a tökéleteset fogadod el önmagadtól. Valószínűleg a szüleid várják el tőled a maximumot.
De az biztos, hogy nem olyan hatást kelt, hogy mások nem vesznek komolyan (ha szeretnek, mitől változna meg az irántad való megbecsülésük?), legfeljebb sajnálnak és segíteni szeretnének, csak nem tudják, hogyan.
Logopèdushoz is szerettem volna elmenni, de az anyám azt mondta, hogy majd elmúlik.
Onnan tudom, hogy nem èrdekli őket, amikor beszélek, hogy nem figyelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!