Bipoláris / mániás depresszióban szenvedő hozzátartozójaként mire készüljek fel? Mire számítsak? (párja vagyok)
Igen, köszönöm.
Fél éve vagyunk együtt, a legelején elmondta a dolgot. Gyógyszerrel szinten van tartva. Nekem a sok beszéd ami feltűnik illetve az állandó "mehetnék". Nem. Bír sokáig egy helyen meglenni.
Azt mondta nála ennél súlyosabb tünet még a legelején volt. Ha rá tör a rossz kedv ír, rajzol.
Szakítanom kell rá, hogy súlyosbodik?
Havi szinten jár orvoshoz, önszántából.
Agresszió ilyen esetben jelentkezhet? Ha valami súlyosabb sokk hatás éri pl.?
Sokat olvastam a témában.
Illetve azt olvastam, hogy a mániás szakaszban hajlamos a megcsalásra. Ez igaz lehet?
A párod beteg!! Méghozzá elég súlyosan. Én soha nem jönnék össze egy ilyen emberrel.
Nekem enyhe szorongásos-depresszióm van meg evészavarom volt de még ezekre azt mondom jó oké, enyhén depressziós ember alkalmas a párkapcsolatra mert agyilag stimmel valamilyen szinte.
Na de egy bipoláris zavaros? Ne áldozd fel az életed egy ilyen mentálisan beteg emberért mert szörnyen meg fogod bánni.
Ha van még kérdésed nyugodtan írhatsz itt akár privátban is!
A bipoláris zavar nem egyenlő az elmebetegséggel!
Az egy hangulatzavar.Vannak jó, és rosszabb időszakok.A jó időszakokban a bipolárisok jobbak az átlagnál.A rosszabb időszakaikban instabilak,érzékenyebbek,ingerültebbek,depisebbek.De nem hülyék! A szeretet+nyugalmas otthon+jó pszichológus+megfelelő gyógyszerek sokat segíthetnek!
Én 9 hónapig voltam egy bipoláris zavarral élő párja.
22/N
6-os!
Hidd el,hogy egy teljesen egészséges embernek a te enyhe depressziód,szorongásod is elég problémás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!