Férjem depresszios és segiteni szeretnék neki mit tegyek?
Magán pszichiáter és pszichoterápia jó lehet.
Csak magánorvoshoz vidd (próbáld), államiba NE! Egyrészt a magán foglalkozik is vele azért a pénzért, másrészt az állami az egy gyógyszerüzem és kész és nem törődnek az emberrel. Illetve a magán pszichiáternél ugyanúgy zajlik pszichoterápia. Férfiak eleve nehezebben nyílnak meg, nehezebben beszélnek róla.
Gondolom, te úgy érted, hogy a cukorbetegség tudatától lehet depressziós. Vannak olyan betegségek, vagy állapotok, amelynél következmény a depresszió, vagy hasonló lelki dolgok, bár én erről nem tudok a cukorbetegségnél (általános infóim vannak).
A legtöbbet az jelent szerintem, ha kibeszéli magát, és egy rendszeres pszichoterápia során feldolgozza a problémákat. Olyankor az emberben belül is alakulnak a dolgok. A gyógyszer magától ugyanis nem old meg semmit, hanem segít addig, amíg megoldjuk a dolgokat, problémákat. Az egy kémiai anyag, de a problémákat nekünk kell megoldani. Ezt úgy értem - a példáidra gondolva - hogy feldolgozni. Tennie kell magáért, dolgoznia kell magán illetve egy terápia során alakulnak is dolgok, meg ha rálép erre az útra. Érdemes valamit kezdeni, mert kiszívja az ember erejét a depresszió hosszú távon.
még a munkahelyi stressz lehet a kiváltó ok. Nekem legalábbis az volt. a stressz mindent visz.
nem írtad hány éves, dolgozik-e egyáltalán, és hány kiló...talán még az utazás ideje, módja..ezek ugyanis a tudat alatt okozhatnak zavarokat.
a borderline most eléggé felkapott, lehet, hogy az a probléma valójában
persze én csak dumálok össze-vissza.
Lelkierőt adó olvasnivalók nehéz időkre? (Pl. egyházi könyvesboltokban kapható lelkiségi füzetek, különböző szakkönyvek.)
Rengeteg olyan könyv létezik az egyházi kiadóknál, ahol akár a TELJES ÉLETPÁLYÁT is újra lehet tervezni - ha "kiégés veszélye fenyegeti" az ember fiát/lányát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!