Hipochonder vagyok es nagyon rossz. Hogy gyozzem le? Lehetséges?
Igen, ez borzasztó rossz, én is hipochonder voltam, méghozzá keményen. Igen, ki lehet ebből jönni! Nekem ehhez pszichiáter és gyógyszeres kezelés kellett (kényszerbeteg vagyok, tkp ennek egyik válfaja lehet a hipochondria is).
Addig is, amíg eljutsz az orvoshoz, adok néhány tippet. Gondolj arra, hogy a szervezeted pontosan tudja, hogyan védje meg magát a kórokozóktól! Megteszi ezt akkor is, ha te nem figyelsz rá. Bízz benne! A webbeteget és hasonlókat felejtsd el, SOHA NE keress rá egyetlen betegségre vagy tünetre sem! Előre szólok, hogy ez nagyon nehéz lesz, de meg kell állnod! Ha valami szokatlant észlelsz magadon, fordulj orvoshoz, de semmiképp ne diagnosztizáld magad. Egyébként a háziorvosodnak is feltűnhetett már, ha túl gyakran jársz hozzá mindenféle nyavalyákkal, amelyeknek semmi sincs a hátterében - persze a legtöbben arra gondolnak, hogy egyszerűen csak nem akarsz suliba menni... ezért mindenképp mondjad neki a hipochondriát, és majd eligazít, hova fordulj ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!