Pánikbetegségben szenvedek, hogyan folytassam az állapotom javítását? 22/F
Jártam pszichológushoz, pszichiáterhez korábban. Szedtem antidepresszánst is amiből két fajtát kipróbáltam, egyik sem tett tünetmentessé pedig azt mondta a doktor hogy azzal sikerülni fog. Mentem messzebbre is, de sajnos ugyanúgy szorongtam és nyugtatóra is szükségem volt mikor pl. koncertre mentem. Azóta elhagytam az antidepresszánst és ha muszáj nyugtatót szedek be, amennyire lehet mellőzöm (havi egy-két alkalom).
Mikor Pestre jártam régebben iskolába tömegközlekedéssel akkor naponta végigcsináltam a próbatételt mégsem értem el azt a szintet amit szerettem volna, a napom szorongással telt. Én úgy gondolom hogy személységbeli és szociális okok is lehetnek a háttérben. Ameddig nem változtatok azokon addig hiába erőltetem nem lesz igazán maradandó javulás ugye?
Többfajta antidepit kell kipróbálni, csak SSRI-ből van vagy 5-6 típusú. És persze kellő ideig kell szedni, ahhoz, hogy első körben véleményt lehessen mondani (min 2 hónap és főleg az elején rendszeresen kell mellé a nyugtató is, nem hébe-hóba). Másképp nem fog ez menni.
Szertralin hatóanyagú volt köztük? Nekem nagyon bevált.
Szerintem fuss.
Mármint nem szívatásból, hanem keress egy társat és járj vele futni.
Meg fogsz lepődni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!