Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mik a legfőbb tünetei a...

Mik a legfőbb tünetei a skizofréniának? Akik benne voltak vagy vannak, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2018. jan. 7. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2018. jan. 7. 23:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Ha nincs hallucinácium,akkor is lehetek skizofrén? Pár tünet jellemző rám!
2018. jan. 8. 06:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt döntse el a pszichiáter
2018. jan. 8. 23:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen tünetek jellemzők rád?
2018. jan. 16. 16:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Ürességérzés,nyugtalanság,mosódott látás,töredékes beszéd,üres jövőkép,sok alvás,depresszió,másoknak való megfelelés.
2018. jan. 17. 12:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem skizofrénia, a skizofrénia legalapvetőbb eleme a képi és/vagy hangi hallucináció, általában üldöztetéssel párosítva, betegségtudat nélkül. Ez legfeljebb egy nem túl súlyos depresszió lehet.
2018. jan. 17. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nem skizofrénia, a skizofrénia legalapvetőbb eleme a képi és/vagy hangi hallucináció, általában üldöztetéssel párosítva, betegségtudat nélkül."

Hát ebből egyik sem jellemző rám. Olvad el a neten! Több fajtája van, egyszerű, paranoiás, katatóniás, hebefrénia, stb. Nekem pl. egyszerű van, inkább negatív tünetekkel. Nincsenek igazán céljaim, késztetéseim, az érzéseim egyszerűek, tompák, búskomorság, utálok pár régen szeretett dolgot, vagy csak nem szeretek (érdekes, nem tudom, ez miért lehet, de ezt is írták valahol), még a higiéniára is nehéz rávennem magam, igénytelen vagyok, elhagytam magam. Szorongás, depresszió, és van pár téveszmém, melyektől nem tudok megszabadulni, sokszor eszembe jutnak. De sokan hallucinálnak, beszélnek magukban, összefüggéstelennek tűnnek. Sokan hangokat hallanak. A paranoiások azt hiszik, folyton üldözik őket, összeesküdtek ellenük mások.

2018. márc. 13. 10:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
7-es: orvosi papírod van a skizofréniáról? Mert amiket leírtál, azok a depresszió tünetei.
2018. márc. 13. 15:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
van bizony, de a téveszmék már nem a depresszióra jellemzők. negatív tünetek is vannak a skizóknál, nem csak pozitívak
2018. márc. 13. 16:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A skizofrén nem tudja, hogy azok téveszmék, pont ez a betegség lényege. Másképp látja a valóságot, mint amilyen. Milyen téveszméid vannak? Milyen gyógyszert kapsz rá?
2018. márc. 13. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!