Mik a legfőbb tünetei a skizofréniának? Akik benne voltak vagy vannak, tapasztalatok?
"Ez nem skizofrénia, a skizofrénia legalapvetőbb eleme a képi és/vagy hangi hallucináció, általában üldöztetéssel párosítva, betegségtudat nélkül."
Hát ebből egyik sem jellemző rám. Olvad el a neten! Több fajtája van, egyszerű, paranoiás, katatóniás, hebefrénia, stb. Nekem pl. egyszerű van, inkább negatív tünetekkel. Nincsenek igazán céljaim, késztetéseim, az érzéseim egyszerűek, tompák, búskomorság, utálok pár régen szeretett dolgot, vagy csak nem szeretek (érdekes, nem tudom, ez miért lehet, de ezt is írták valahol), még a higiéniára is nehéz rávennem magam, igénytelen vagyok, elhagytam magam. Szorongás, depresszió, és van pár téveszmém, melyektől nem tudok megszabadulni, sokszor eszembe jutnak. De sokan hallucinálnak, beszélnek magukban, összefüggéstelennek tűnnek. Sokan hangokat hallanak. A paranoiások azt hiszik, folyton üldözik őket, összeesküdtek ellenük mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!