Hogyan kell időpontot kérni pszichiáterhez/pszichológushoz?
Asperger-szindrómás vagyok, ami önmagában igazából nem lenne baj, de az ezzel járó szociális fóbia miatt hajlamos vagyok elég komoly depresszióba esni, viszonylag jelentéktelen dolgok miatt is.
Jelen esetben például a testnevelés órától rettegek. Szertornát kezdtük el és egyszerűen nem merem még megpróbálni sem, a tanártól pedig szintén félek. Számomra akkora stresszel és szorongással jár a tesióra, hogy képes lennék megölni magam, csak ne kelljen újra átélnem, és ezt túlzás nélkül mondom.
Végül mivel rájöttem, hogy öngyilkos nem mernék lenni, ezért elkezdtem egy ütővel verni a kisujjamat és megpróbáltam eltörni, hogy majd kaphassak felmentést. Nem jött össze, de nagyon fáj és közben rájöttem, hogy ez végre egy tökéletes alkalom, hogy elmenjek pszichiáterhez, hisz ő akár tesiről is adhat felmentést.
Utánanéztem a kórházunkba 14 éven felül már vesznek fel pszichiátriára betegeket, tehát én 17 év + 11 hónapommal gyanítom rendben vagyok oda.
Viszont a kérdésem az lenne, hogy ha én holnap elmegyek a kórházba és a recepción mondom, hogy pszichológushoz/pszichiáterhez szeretnék menni akkor mennyi időt kell az időpontra várnom? Egyáltalán mit mondjak? Pszichológust vagy pszichiátert? Illetve fog kérdezni a recepciós konkrétat, tehát hogy mi miatt akarok vagy valami?
Mire számítsak az első "kezelésen"?
Nagyon-nagyon remélem, hogy valaki mesél nekem erről, mert rettegek, de egy kis biztatás, mesélés nagyon sokat segítene előrejutni.
Érdemesebb az időpontot telefonon kérni és kórházfüggő, hogy mikorra kapsz időpontot. Valahol pár nap, valahol pár hét, van, ahol akár hónapban is beszélhetünk.
Illetve első körben szerintem a háziorvoshoz menj, ő meg majd megmondja, hogy milyen szakemberre van szükséged.
Én szorongtam, illetve pánikbeteg voltam. Első körben háziorvoshoz mentem, ő küldött a pszichiáterhez, ahol viszont pszichológushoz irányítottak. Időpontot meg vagy a háziorvosom kért, vagy én telefonon a pszichiátriára. A pszichológussal sz időpontot pedig a pszichiáter egyeztette le.
Iskolapszichológushoz sem megyek.
Tudom, hogy nem igazolják.
Az egészet úgy szeretném megoldani, hogy rajtam és a szakemberen kívül SENKI ne tudjon róla. Inkább visszatérek az ujjtörős módszerhez, csak ne kelljen a tanárommal beszélnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!