Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan kell időpontot kérni...

Hogyan kell időpontot kérni pszichiáterhez/pszichológushoz?

Figyelt kérdés

Asperger-szindrómás vagyok, ami önmagában igazából nem lenne baj, de az ezzel járó szociális fóbia miatt hajlamos vagyok elég komoly depresszióba esni, viszonylag jelentéktelen dolgok miatt is.

Jelen esetben például a testnevelés órától rettegek. Szertornát kezdtük el és egyszerűen nem merem még megpróbálni sem, a tanártól pedig szintén félek. Számomra akkora stresszel és szorongással jár a tesióra, hogy képes lennék megölni magam, csak ne kelljen újra átélnem, és ezt túlzás nélkül mondom.

Végül mivel rájöttem, hogy öngyilkos nem mernék lenni, ezért elkezdtem egy ütővel verni a kisujjamat és megpróbáltam eltörni, hogy majd kaphassak felmentést. Nem jött össze, de nagyon fáj és közben rájöttem, hogy ez végre egy tökéletes alkalom, hogy elmenjek pszichiáterhez, hisz ő akár tesiről is adhat felmentést.

Utánanéztem a kórházunkba 14 éven felül már vesznek fel pszichiátriára betegeket, tehát én 17 év + 11 hónapommal gyanítom rendben vagyok oda.

Viszont a kérdésem az lenne, hogy ha én holnap elmegyek a kórházba és a recepción mondom, hogy pszichológushoz/pszichiáterhez szeretnék menni akkor mennyi időt kell az időpontra várnom? Egyáltalán mit mondjak? Pszichológust vagy pszichiátert? Illetve fog kérdezni a recepciós konkrétat, tehát hogy mi miatt akarok vagy valami?

Mire számítsak az első "kezelésen"?

Nagyon-nagyon remélem, hogy valaki mesél nekem erről, mert rettegek, de egy kis biztatás, mesélés nagyon sokat segítene előrejutni.

2018. jan. 7. 15:42
 1/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy telefonon is lehet időpontot kérni, de egyrészt félek a telefonon való beszélgetéstől, másrészt ez egy tökéletes alkalom, hogy a holnapi tesióráról eljöhessek.
2018. jan. 7. 15:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tudsz első körben felmentést kérni háziorvosi igazolással? Illetve a háziorvosnál megkérdezhetnéd a továbbiakat is, pl. pszichológushoz való bejelentkezést, hogy kihez tartozol, ha nem magánhoz akarsz menni.
2018. jan. 7. 15:50
 3/6 anonim ***** válasza:
55%

Érdemesebb az időpontot telefonon kérni és kórházfüggő, hogy mikorra kapsz időpontot. Valahol pár nap, valahol pár hét, van, ahol akár hónapban is beszélhetünk.

Illetve első körben szerintem a háziorvoshoz menj, ő meg majd megmondja, hogy milyen szakemberre van szükséged.

Én szorongtam, illetve pánikbeteg voltam. Első körben háziorvoshoz mentem, ő küldött a pszichiáterhez, ahol viszont pszichológushoz irányítottak. Időpontot meg vagy a háziorvosom kért, vagy én telefonon a pszichiátriára. A pszichológussal sz időpontot pedig a pszichiáter egyeztette le.

2018. jan. 7. 15:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Háziorvoshoz nem megyek.
2018. jan. 7. 15:59
 5/6 anonim ***** válasza:
70%
Iskolapszichológus nincsen? Pszichológust kéne keresni, mert a pszichiáterek szeretnek gyógyszert adni, azt meg, ha nem muszáj, jobb elkerülni. Várni valószínűleg kell, helye válogatja, hogy mennyit, és a kezelés beszélgetésekből áll. Az időpontkérésre nem fognak neked igazolást adni, tehát igazolatlan lesz a mulasztásod. Nem kéne elkezdeni lógni. Az önbántalmazást hanyagold. A tesiórás félelmeidről beszélj az osztályfőnöködnek, ha normális vagy az igazgatónak, ha az normális, urambocsá hátha a tesitanár is emberből van, csak ügyesen titkolja. Két esély van: vagy vállalod a következményeit, hogy nem végzed a szertornát (milyen szer?), amire egy csomó egyest fogsz kapni, de ha lesz elég más jegyed, akkor csak nem buktatnak meg, vagy megerőlteted magad, mondjuk az osztálytársaid segítségével, és bevállalod a szertornát, akárhogy is sikerül, te megpróbáltad, abba már nem lehet belekötni. 18 évesen nem kéne magadat betegségre ítélni.
2018. jan. 7. 16:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Iskolapszichológushoz sem megyek.

Tudom, hogy nem igazolják.

Az egészet úgy szeretném megoldani, hogy rajtam és a szakemberen kívül SENKI ne tudjon róla. Inkább visszatérek az ujjtörős módszerhez, csak ne kelljen a tanárommal beszélnem.

2018. jan. 7. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!