SOS! Súlyos apátia mellett tanulás? (20l)
Múlt évben halasztottam az egyetemen. Idén eddig minden vizsgán buktam, kell menni ismétlőre, nem hiszem, hogy sikerülni fognak. Sok éve depressziós vagyok, gyógyszerrel és terápiával is kezelve van. Semmi se érdekel. Lehet, hogy a szüleim kidobnak otthonról. A barátaimat már rég elveszítettem. Őszintén az se nagyon érdekelne, ha holnap meghalnék.
Szóval mit lehet tenni az apátiával? Olyan szinten lesz*rok mindent, hogy szinte nem is funkcionálok többé. Tudom, hogy minek kellene érdekelnie, de már nem érzek késztetést semmire. Régen még segített a testmozgás meg a kávé, de már nem elég. Totálisan ki vagyok égve. Légyszi adjatok tippeket, mindjárt itt vannak az utolsó vizsgaalkalmak, de nem bírok leülni tanulni.
Ez a pszichológus és ez a terápia szemlátomást nem működik. Milyen gyógyszert szedsz? Váltani kell, mert ez így csak időpocsékolás, valóban fizetősre. Keress az interneten olyat, aki szimpatikus.
Van annak valami konkrét jele, hogy a szüleid kidobnának otthonról vagy csak gondolod? Hogyan vesztetted el a barátaidat? Az emberi kapcsolatok lenne a megoldás kulcsa, hogy legyen kiért élni. Egyetlen rokon, barát sincsen, aki noszogathatna? De a vizsgákat önmagadért tedd le, hogy az aktuális itt és most feladaton legyél túl, aztán egy félévig nincs ilyen teher.
Nem tűnik egészségesnek hogy ennyire az életed értelmévé tetted az egyetemet. Még depresszió nélkül se, hát még úgy, hogy az közben gátol...
Elvileg orvosi javaslatra lehet hosszabb ideig halasztani, azt még érdemes lehet megkérdezned az illetékestől.
Több "tipp"-em sajna nincsen. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!