Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldi egyetem mellett munka?

Külföldi egyetem mellett munka?

Figyelt kérdés

A kérdésem azokhoz szólna, akik külföldön végeznek alap vagy mesterképzést. Ti tudtok az egyetem mellett dolgozni?

A tandíjra lenne pénzem, viszont a megélhetésre nem annyira, így mindenképp dolgoznom kellene, hogy kint eltudjam tartani magam.

Nyilván szaktól is függ, gondolom. Én elsősorban valami üzleti vagy társadalomtudományi szakra gondoltam egy nyugati nagyvárosban. Hogy hol, az még képlékeny, úgyis angolul tanulnám.

2017. dec. 12. 22:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én kifogtam egy nagyon jó helyet, egy elegán étteremben dolgoztam pincérként hetente három este, és szombat-vasárnap délben.

A fizetés nem volt különösen magas, de nem is minimálbér volt, és a borravalókból szépen jött a pénz.

Igaz az is, hogy már jól beszéltem a nyelvet.

2017. dec. 12. 22:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én Németországban dolgozom ételfutárként, heti 12 órában. Minijobnak hívják, ami annyit jelent, hogy 450 eurót keresel maximum, viszont borravalóval simán megvan havi 600, ami bőven elég. Diákszállón lakom, lakbér + internet kb 250 euró havonta, ezen kívűl ami fix kiadás az 80 euró egészségbiztosítás. Tehát közel 300 euró megmarad kajára meg egyebekre, ami nekem bőven elég. Az egyetemen van olcsó és viszonylag minőségi menza. A tömegközlekedés ára benne van a félévi "tandíjban", ami 300 euró. Ezt a szüleim szokták fizetni, de nem lenne nagy érvágás az sem, ha nekem kéne kigazdálkodni (havi 50 euró plusz kiadás). Összességében nem élek luxusban, de mindenem megvan, ami kell, és tényleg nagyon sok kedvezmény van diákoknak. Általában félre is tudok rakni hóvégén egy százast. És akár dolgozhatnék 20 órát is, sok ismerősöm csinálja, vagy akár többet is, mert EU-sként nincs limit, de persze akkor a tanulási idő rovására megy.
2017. dec. 14. 15:52
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Part-time munkát simán lehet vállalni. Viszont munkát találni már nagyobb kihívás, főleg, ha nem beszéled az adott ország nyelvét.

Én mester mellett 40 óra gyakorlatot végzek 450€-ért, ami kb csak zsebpénz.

2017. dec. 17. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!