Külföldi egyetem mellett munka?
A kérdésem azokhoz szólna, akik külföldön végeznek alap vagy mesterképzést. Ti tudtok az egyetem mellett dolgozni?
A tandíjra lenne pénzem, viszont a megélhetésre nem annyira, így mindenképp dolgoznom kellene, hogy kint eltudjam tartani magam.
Nyilván szaktól is függ, gondolom. Én elsősorban valami üzleti vagy társadalomtudományi szakra gondoltam egy nyugati nagyvárosban. Hogy hol, az még képlékeny, úgyis angolul tanulnám.
Én kifogtam egy nagyon jó helyet, egy elegán étteremben dolgoztam pincérként hetente három este, és szombat-vasárnap délben.
A fizetés nem volt különösen magas, de nem is minimálbér volt, és a borravalókból szépen jött a pénz.
Igaz az is, hogy már jól beszéltem a nyelvet.
Part-time munkát simán lehet vállalni. Viszont munkát találni már nagyobb kihívás, főleg, ha nem beszéled az adott ország nyelvét.
Én mester mellett 40 óra gyakorlatot végzek 450€-ért, ami kb csak zsebpénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!