Szorongás és depresszió mellett hogyan tovább? (lent)
Sziasztok,
Évek óta tartó problémáimat végre diagnózissal is alátámasztotta egy szakember, bár már az is nagy lépés volt, hogy hozzá fordultam. Szorongásoldót írt fel, amit ironikus módon nem vettem még be, mert félek a mellékhatásoktól...
Jelenleg felnőttképzésben tanulok, de abba akarom hagyni, hogy rendbe szedjem magam és jövőre újrapróbáljam. (Szorongásom miatt nem tudok rendszeresen bejárni a nappali órákra, így gyűlik az igazolatlan és a tananyaggal is lemaradtam).
Ha pedig most abbahagyom, megszűnik utánam kb. 40000Ft támogatás, amit jelenleg a "semmire" kapok és épp fedezi utánam a rezsit.
A családom egy része támogat, akárhogy döntök, a másik fele viszont elfordult tőlem, mondván:
Hogy akarsz dolgozni addig, ha fe se bírsz kelni az ágyból?
Nem foglak eltartani.
Lusta vagy.
Nekem rosszabb életem volt és talpraálltam.
Ha megszűnik utánad a támogatás (árvasági, CsP) le kell pakolj 40ezret minden hónapban...
Stb.
Kétségbe vagyok esve, nem tudom mit csináljak.
A családi életem így is borzalmas, a betegségem és a bizonytalanságom pedig jobban tetőzi.
Csak érettségivel, találnék munkát, de félek, hogy nem tudnék bejárni dolgozni (mindemellett 16 éves korom óta diákmunkában dolgozom, de utóbbinál kosebb a felelősség és következmények).
Ha folytatom az iskolát, akkor pedig siralmas lesz a vizsgám az elmaradások végett, és az sem biztos hogy be tudnék járni minden nap.
Mi lenne a jó döntés?
Szívem szerint halasztanék, de a jövőm mellett a jelenlegi anyagiak is meghatározóak, amíg pedig nincs munkám és lakásom, addig a családomtól függök.
Köszönöm a segítséget,
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!