Mi lehet ez? Szociális fóbia?
Nem szeretek idegen közegbe menni mert egyszerűen rettegek attól ,hogy valamilyen kapcsolatot teremtsek a tásasággal. Nem szeretek,nem merek idegenekkel/távoli,ritkábban látott ismerősökkel beszélni. Általában ha kérdeznek egyszavakkal válaszolok,de én nem igazán kérdezek semmit. Ilyenkor általában elkap egy durvább fajta szorongás(azért írom,hogy durvább,mert van egy kisebb fajta,amit konkrétan állandóan érzek.) Azon szoktam kattogni,hogy most mit kéne mondanom,illetve mit gondolhat rólam az adott ember. A hasam görcsbe ugrik, a szívverésem felgyorsul és izzadni kezd a tenyerem. Sokszor vagyok dühös magamra amiért egyszerűen nem tudok kapcsolatot teremteni.
Az utcán való sétálásról illetve a boltokban történő vásárlásról ne is beszéljünk. Képes vagyok hatalmas kerülőt tenni csak azért,mert nem merek elmenni(akár egy velem egyidős)társaság/ember mellett. Amikor vásárolok azon gondolkozok,hogy mit gondolhat rólam az eladó meg ilyenek,pedig tudom,hogy egyáltalán nem érdeklem.
Ha kell,hazudok ha úgy megtudok úszni egy kisebb összejövetelt. Viszont utána nagyon rosszul érzem magam és dühös vagyok magamra.
Szeretek egyedül,de valahogy mégis,sűrűn magányosnak érzem magam.
Szia
Először is fogadd el a szorongásod minden részletével, ne kűzdj ellene, mert csak erősebb lesz. Elfogadás, ez van...
2. Nyugodtan kerüld el az üzletet, vagy bárkit akitől tartasz, de most az helyett hogy szídnád magad, azt mond magadban hogy nincs itt semmi gond, minden rendben van.
3. Írd le egy papírra a negatívnak tartott tulajdonságaidat és csak annyit írjál mellé hogy elfogadom, de tudok ..." bátor, vagány, laza, stb" is lenni...
Így már lesz választásod. De ezt sokat kell mondogatnod magadba. Nagyon fontos hogy ne kűzdj a problémád ellen, hanem fogadd el, és azt is fogadd el hogy tudsz másmilyen is lenni...
Ha elkerülhetetlen egy ilyen nem kívánt szitu, és már benne vagy a szorongásba akkor se kűzdj ellene hanem éld meg. Nagyon sok ember szorong. Nincs ebben semmi rossz.
Aki meg kiváltja benned ezeket az érzéseket, bizonyosodj meg róla hogy valóban valósak e. Újra és Újra és Újra, amég csak el nem múlik. Ezek általában fantom félelmek.
A valós félelmektől jó félni, mert árthatnak. A fantomoktól nem jó félni, mert nem valósak. De meg kell bizonyosodni róla, ahányszor csak szükséges. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!