Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek milyen lelki okai...

Szerintetek milyen lelki okai vannak a késöi ujjszopásnak? ( 15,18 évesen)

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekkorban a szorongásnak a jele. Viszont tini korban valami hiányzik az életedből, talán a biztonság, a szeretet, ezért azt ujjszopással pótolod.
2010. jún. 3. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez ugyanolyan pótcselekvés, mintha valaki a körmét rágja vagy a haját tekergeti.
2010. jún. 3. 21:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Esetleg előtte igen finom sütit evett.
2010. jún. 3. 22:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Hú engem is érdekel. Én is nagyon későig csináltam:O Mindig monták hogy nem-nem azt csak a babák szokták. Talán orális fixáció? Nem tudom...
2010. jún. 3. 22:53
 5/7 anonim ***** válasza:

A háttérben gyakran pszichológiai tényezők deríthetők fel, kóros anya-gyermek kapcsolat illetve disszharmónikus családi környezet. A tüneteket a feszültség, a frusztráció, az unalom fokozhatja. Többségük ártalmatlan, jóindulatú állapot. A legtöbb sztereotíp mozgászavar mentálisan retardáltaknál fordul elő. Az esetek nagyrészben spontán oldódnak. "

Ezt találtam róla...

[link]

2010. jún. 3. 23:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Régebben én is szoptam az ujjam és mostanában is megkívánom néha, csak éppen ellenállok. Engem általában megnyugtatott és olyan jó érzés fogott el tőle. Ha megkívánom akkor is mindig magányosnak, szomorúnak, elveszettnek érzem magam. Szóval szerintem valahogy biztonság érzetet nyújt, megvigasztal.

15/L

2010. jún. 8. 17:41
 7/7 anonim válasza:
Finom volt a nutella
2022. nov. 30. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!