Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék "leszokni" a...

Hogyan tudnék "leszokni" a hányásról?

Figyelt kérdés
Nem vagyok bulimiás, csak egy nagyon stresszes időszakát élem az életemnek és ha felidegesítem magam akkor egyszerűen elkezdek öklendezni és nem bírom visszatartani a hányást. Már fél éve tart ez az állapot. Nem minden nap, de úgy heti rendszerességgel. Félek h valami egészségügyi szövődménye lesz a sok hányásnak.
2018. jan. 1. 08:58
 1/3 anonim válasza:
100%

Lehet hogy hülyeséget mondok de próbálj meg kikapcsolni egy kicsit.Pl hétvégén nézz filmeket lógj a barátaiddal ,fess ,vagy ilyesmi amit szeretsz ,akkor kevésbé lesz hányingered.Biztos vagy benne hogy a stressztől van?

A sok hányás nem tesz jót a nyelő csövednek sem,ha jól tudom felmarja a hányás ha sokat hánysz.Lehet hogy ha tudod hogy hányni fogsz,kimész a friss levegőre.

Sajnálom ha nem tudtam segíteni,BUEK!:)

2018. jan. 1. 09:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Vagy menj el kineziológushoz és egy kis pénzért cserébe megszünteti egy óra alatt.
2018. jan. 1. 10:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Én bulimiás vagyok.

Lelki okokból ered, hogy nem tudod magadban tartani. Én direkt hánytatom magam (bár nekem is van. hogy pl. néha lelki okokból saját magamtól kijön ami bennem van)

egyszer pl. túl sok nyugtató teát ittam (meg melléje beszedtem nyugtató kapszulákat) és saját magamtól éjjel vhogy kijött a tea)

Szóval neked az idegességből adódik.

Én 7 éve vagyok bulimiás.

Amit tanácsolni tudok:

valahogy próbáld megoldani a gondjaid! nem is pszichológus (sztem egy valag pénzbe kerül), de keress rá megoldást a neten, vagy barátok / család esetleg tud segíteni.

Amit fizikailag tanácsolni tudok:

öblítsd ki mindig a szád utána (a sav lemarhatja a fogakat)

ne moss utána fogat! csak öblítsd ki a szád, + rágót vegyél be

gargalizálj vízzel ( a torkodba bejut a sav, + a szádba is)

mást nem tudok adni (más pl. bulimia tipp, hogy ha pl. a kezedet használod a hányáshoz, akkor be kell krémezned utána a kezed, meg ilyenek)

Esetleg bulimia purging tip-re keress rá a neten, és azokat az infókat tudod még használni

Én ennyit tudok mondani.

A fogaidra nagyon vigyázz, mindig öblítsd ki vízzel mert a gyomorsav kimarhatja.

A stresszt okozó problémát oldd meg!

am. nem lesz egészségügyi szövödménye. Van, aki pl.12 éve buimiás, és semmi baja (de van aki 3 éve bulimiás és eléggé sok a gondja)

Ügyelj a testedre. Bulimia purgint tip-re keress rá, hogy mit kell hányás után csinálni, még ha nem is vagy bulimiás.

23/l

2018. jan. 1. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!