Döntésképtelenségen való változás hogyan valósuljon meg?
Egy ideje döntésképtelenné váltam egy személy, általa egy korábbi negatív esemény hatása miatt. Egyszerűen félek dönteni, nem bízom magamban, így mindig másokra várok, hagyatkozom - még ha ezáltal ráfaragok is.
Összesítve: félek.
Hogyan tudnék ezen változtatni?
Nem bűnbakkeresés: szólva lett X-nek, hogy gond lesz, fontos lenne lépnie valamit. Nem vette komolyan, t×t rá, meg is lett a baj, mert nem hitte, hogy komolyan mondja az ember.
Más esetben is volt már ilyen: többen is mondtuk neki, hogy baj van, de egyedül maradtunk, megint baj lett.
"Konkrét dologban nem tudsz dönteni?":
Igen, leblokkolok. És ha valaki még megspékeli azzal, hogy 3 lehetőséget hozzátesz, mégrosszabb a helyzet.
Már értem. Szerintem nyugodtan döntsél, nem kell egetverő katasztrófára várni a következményként. Legrosszabb esetben, ha folyamatosan rosszul döntessz, kirúgnak. De ez kevéssé valószínű kimenet, csak az ember ezt képzeli be magának.
Van egy végleges megoldás is szellemileg, az aggódás feladására: ha Istenre bízod a sorsod.
Jézus:
Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.
… rendkívül praktikus tanács, tapasztalatból mondom.
Mondjuk nekem is volt szorongató helyzet ebben az évben munka terén. Nem a döntéshozatallal kapcsolatos, hanem hogy nem tudtam megoldani egy problémát. Analitikai területen dolgozom, és az egyik mérés akármit csináltam nem akart beállni – közbe hozták rá a mintákat, határidővel, elment ezzel a problémával az időm, lemaradtam a munkában. Bár osztom az észt itt, de én is be voltam rezelve, hogy mi van ha nem tudom megoldani és kirúgnak majd emiatt? Ez nem reális félelem volt, de nagyon szorongató volt e helyzetem.
Végül sikerült megoldani (több hónap elment vele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!