Depressziós vagyok. Szerinted jót tenne nekem, ha belevágnék egy nagy álmom megvalósításába? Te mit tennél?
Sztem, bar nem vagyok orvos, inkabb sorstars, ettol nem gyogyulsz meg, de varhatoan segiteni fog, ugyhogy vagj bele. Hiszen irtad, hogy segitseg, anyagiak megvan hozza, veszitenivalod nincs. Depresszioskent gyakran tulgondolkodjuk a dolgokat. Mi lesz ha..?, meg Ugysem sikerul..
El kell kezdeni es lesz amilyen lesz.
Ugy is sokkal jobb lesz, mint ha el sem kezded!
Ha meg lefoglalja a gondolataidat, akkor mar megerte.
Depressziós vagy, akkor diagnosztizált egy lelki gondozó, vagy egy orvos.
Tehát pontosan tudod, hogy mire jó a pszichológus.
Te mégis netes trolloktól kérdezel, akik szerinted a lelkedbe tiporhatnak. Ha depressziós voltál és diagnosztizáltak, valószínű kaptál lehetőségeket, amik másoknak már segítettek és próbálkozhatsz velük.
Valóban segít minden, ami rövid távú és megvalósítóható jövőképet ad. És tovább rontja a helyzetet, ha lehetetlen küldetéseket választasz magadnak, amiket csak hosszú távon lenne elképzelhető megvalósítani.
Ha a motor szereléssel le tudod foglalni magad és nem csak bérbe adod a munkát, akkor csináld. De ez csak a szerelés része. Használni is szeretnéd? Van terv, hogy hova akarsz vele menni? Van terv, hogy milyen célokat akarsz vele elérni? Ezeket is tűzd ki és akkor a moci készre szerelése után is lesznek reális céljaid, amiket elérhetsz és megvalósíthatsz. PL "kész lesz a moci, első héten megyek vele 50 km-t, akár esik, akár fúj a szél, de jeges útra nem megyek." Ilyenek. Ezek megvalósíthatóak. És növelik az önbizalmat.
Nem gondolom, hogy CSAK emiatt meg lehet gyógyulni a depresszióból. De ez mindenképpen segíthet benne.
Ha megvan a gép és nem használod, akkor még mindig eladhatod. Nincs vége az életnek attól, mert megpróbáltál valamit és nem jött be. Ám konkrét és megvalósítható célok nélkül könnyű mélyebbre süllyedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!