Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha kiégett/depress...

Mit tegyek, ha kiégett/depressziós vagyok? Hogyan jöjjek ki belőle?

Figyelt kérdés
Nincsenek nagy problémáim, megvan mindenem, amit csak kívánhatnék. De eléggé motiválatlan vagyok mind munkában, mind a főiskolán. Úgy érzem nincs időm semmire, rohanok állandóan, elég rosszul teljesítek így és nem jutok egyről a kettőre, ezért sokat stresszelek. A szabadidőmet nem tudom eltölteni hasznosan, viszont ki sem pihenem magam, nem tudok kikapcsolódni, egyre kevesebb dolog kelti fel az érdeklődésemet. Ha meg találok is valamit, akkor is azon gondolkozom, hogy milyen kötelességeim vannak. Eléggé magamba fordultam az elmúlt 2 évben, így nem nagyon maradtak barátaim, akikkel meg még tartom a kapcsolatot, velük is csak felszínes. Így nem akarom leterhelni őket, illetve elriasztani sem őket magamtól, meg tudom, hogy nekik nagyobb problémáik vannak. Sokat gondolkozom azon, hogy mi lenne számukra a jó, hogy mit kapnak tőlem, milyen hatással vagyok az életükre, ezért próbálok nem panaszkodni. Csak így meg elég egyedül érzem magam a gondjaimmal és picit kezdenek elharapódzni illetve rámenni az egészségemre és kezdek aggódni miatta. Nem mindig vagyok ilyen, igazából egész mosolygós és vidám vagyok mások környezetében, de mostanság egyre többször érzem magam rosszul. Változtatnom kellene a dolgokon, de nem tudom hogyan kezdjem.

2017. dec. 20. 22:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Nézd, sok mindent felsoroltál. Minden leírt dolgon változtass egy kicsit pozitív irányba.
2017. dec. 20. 22:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Szellemi kereséssel. Olvassál, keressél szellemi választ (nem olcsó ezotériára gondolok).

Szabadidő hasznos eltöltésére is jó ez. :)

2017. dec. 21. 22:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is az vagyok.
2017. dec. 21. 22:58
 4/4 anonim ***** válasza:

írd le papírra mindazt ami gondot jelent jelenleg, ami depissé tesz és tégy ellenük tudatosan.

Amikor anno én ilyen helyzetben voltam úgyanúgy kiírtam egy kérdést gyakorira egy emberke válaszolt. Viszont ő azóta a legfőbb bizalmasom :)

2017. dec. 23. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!