Azt hiszem szülés utáni depresszióm van? Járt így valaki?
Tudod, nagyon nehéz tanácsot adni.
A leírtak alapján egyáltalán nem vagy sz*r anya, hanem egyszerűen csak kimerült. Próbáld meg a férjedet rávenni, hogy segítsen többet, mert a pihenésre neked is szükséged van. A gyerekkel ő is tud foglalkozni, amíg te alszol, vagy csak pihensz.
Nem akarlak ijesztgetni, de az én gyerekem másfél éves koráig cserélte fel az éjszakát a nappallal.
A védőnő általában azt mondja, amit a szakkönyvekből tanult, hogy a babának milyen idős korára, mit kell tudnia.
Ezzel csak egy baj van, a gyerek még nem olvasta el a szakirodalmat, ezért nem tudja, mit kell tennie! Csak a saját ütemében fejlődik, mint minden más gyerek.
Az én gyerekemet hét hónaposan még úgy kellett lökdösni, hogy hanyatt fekvésből át tudjon fordulni hasra, 11 hónaposan meg önállóan ment. A négykézláb mászás teljesen kimaradt az életéből, mert sem a kezei, sem a lábai nem bírták el a saját súlyát abban a korban, amikor ezt kellett volna tennie. Most 28 éves, és a mai napig nem tud rendesen négykézláb menni, de ez a "fogyatékossága" nem korlátozza semmiben.
A férjed családja meg honnan a fenéből szedi, hogy nem tápláló a tejed? Megkóstolták?
Ha van az ismeretségi körödben kisgyermekes anyuka, leginkább attól kérj tanácsot. Sokat fog javítani a lelkiállapotodon, ha rájössz, hogy ezekkel a problémákkal nem vagy egyedül Mindenki ilyenekkel küzd, csak szégyellik bevallani.
Valószínűleg azért tápozzák a gyereket, mert az a kényelmesebb. A gyerek ugyanis a táptól tovább érzi jóllakottnak magát, attól függetlenül, hogy nem
az, viszont jól el fog tőle hízni. Tápot csak akkor adj neki, ha elapadna a tejed. Egyébként is nemsokára meg kell kezdened az anyatej mellé a hozzátáplálást, akkor valamivel könnyebbé válik a helyzeted, mert a gyerek etetése nem fog annyira függeni a testedtől. Simán odanyomhatod a férjednek is, hogy etesse meg.
A tornáról tőled hallottam először. Most kerestem rá a neten. Amennyit futtában megértettem belőle, mozgássérült emberek mozgásrehabilitációjáról szól. Egy 3 hónapos gyerekről csak akkor lehet megállapítani a mozgássérültséget, ha hiányzik valamelyik végtagja. Ha hanyatt fekve mozgatja a kezeit, és a lábait, semmi baja nincs, teljesen felesleges ilyen tornával vacakolni. Ráérsz majd akkor ilyenen parázni, ha még egy éves korában is csak feküdni fog, mint egy darab fa. Ha egészséges, hidd el nem fog egy helyben maradni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!