Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érdemes lenne autisztikus...

Érdemes lenne autisztikus emberekkel barátkoznom?

Figyelt kérdés

Nem vagyok diagnosztizálva, de legalább egy minimális szinten biztos, hogy autisztikus vagyok (erre az évek alatt rájöttem, plusz elég sokan megerősítettek ebben ilyen-olyan módon).

Mivel néha szívesen venném, ha tudnék valakinek mesélni/tudnék valakit hallgatni, de igazából eléggé nehézkes a beszélgetés számomra, ezért rájöttem, hogy akár "hasonlóakkal" is barátkozhatnék.

Nem tudom miért, de kb olyan szinten vagyok szocializálódva mint egy 5 éves kisgyerek... Fogalmam sincs, hogy hogyan és miről beszélgetnek más emberek, ezért mindig görcsösen és szorongva állok az ismerkedéshez, emiatt pedig még a valódinál is furcsább és gázabb vagyok.

A legidegesítőbb, hogy hiába van tök jó szókincsem, és hiába tudok most is tök jól fogalmazni, egyszerűen ha egy konkrét emberrel kell beszélnem, nem tudom hogy kezelni...

Élőben pedig még sokszor alap szavakat is véletlenül rosszul ragozok vagy elfelejtek, nagyon ciki.

17/F

Van valamiféle csoport valahol a neten erre?

Facebookon néztem, de ott többnyire csak az autisztikus gyermekeket nevelő szülőknek találtam csoportjukat.

2017. dec. 17. 12:12
 1/2 anonim válasza:
Rólam 11 évesen derült ki az az Asperger, számos hibás diagnózist követően. Akkoriban nagyon sok tünet leküzdésére köteleztem magam, de a szociális kötődésemmel nem igazán értem el javulást. Néhány barátom volt, és van is, de az iskolában szinte ez egész osztállyal rossz volt a viszonyom, ezért több suliból is menesztettek. A szüleimmel is nagyon megromlott a viszonyom, de már nem élek velük, és nem is látogatom őket. Örülnék, ha lenne párkapcsolatom, de a kezdeményezés, ami nekem nagyon nem megy. Szerintem olyanokkal lenne érdemes ismerkedned, akiknek a testvérük, vagy valami ismerősük küzdött hasonló problémával, hisz ők jobban megértik az állapotod.
2017. dec. 24. 09:09
 2/2 anonim válasza:
Szerintem hívd fel az autizmus alapítványt és kérdezd meg, hogy a korodbelieknek tartanak e csoportfoglalkozást vagy hol lenne érdemes érdeklődnöd. Pl. itt van felnőttcsoport: [link]
2018. jan. 4. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!