Érdemes lenne autisztikus emberekkel barátkoznom?
Nem vagyok diagnosztizálva, de legalább egy minimális szinten biztos, hogy autisztikus vagyok (erre az évek alatt rájöttem, plusz elég sokan megerősítettek ebben ilyen-olyan módon).
Mivel néha szívesen venném, ha tudnék valakinek mesélni/tudnék valakit hallgatni, de igazából eléggé nehézkes a beszélgetés számomra, ezért rájöttem, hogy akár "hasonlóakkal" is barátkozhatnék.
Nem tudom miért, de kb olyan szinten vagyok szocializálódva mint egy 5 éves kisgyerek... Fogalmam sincs, hogy hogyan és miről beszélgetnek más emberek, ezért mindig görcsösen és szorongva állok az ismerkedéshez, emiatt pedig még a valódinál is furcsább és gázabb vagyok.
A legidegesítőbb, hogy hiába van tök jó szókincsem, és hiába tudok most is tök jól fogalmazni, egyszerűen ha egy konkrét emberrel kell beszélnem, nem tudom hogy kezelni...
Élőben pedig még sokszor alap szavakat is véletlenül rosszul ragozok vagy elfelejtek, nagyon ciki.
17/F
Van valamiféle csoport valahol a neten erre?
Facebookon néztem, de ott többnyire csak az autisztikus gyermekeket nevelő szülőknek találtam csoportjukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!