Tegnap olvastam egy elég érdekes betebségről, ismertem is ilyen családot akik Münchausen kóban szenvedtek! Kérdésem csak annyi lenne, hogy ők elismerik hogy ebben szenvednek vagy letagadják?
"Münchausen-szindróma: betegség szimulálása figyelemfelkeltés céljából
Ez a betegség nem szomatoform rendellenesség, ugyanakkor hasonlít rá abban, hogy a mentális zavarok fizikai tüneteket okoznak. A fő eltérés az, hogy a Münchausen-szindrómában szenvedő betegek tudatosan szimulálnak valamilyen fizikai rendellenességet. Ismételten betegségeket gyártanak maguknak, és kórházról kórházra járnak kezelésért.
A betegség kissé bonyolultabb, mint pusztán tünetek kitalálása és szimulálása. Komoly érzelmi problémák állnak a hátterében. A betegek általában egészen intelligensek és találékonyak, nem csak azt tudják, hogyan mímeljék a betegségeket, hanem bizonyos szintű orvosi tudással is rendelkeznek. Kezelőjüknél elérik, hogy kórházba kerülhessenek, ahol komoly vizsgálatokat és kezeléseket végeztetnek magukon, esetleges nagyobb műtéteket is beleértve. TUDATÁBAN VANNAK A CSALÁSNAK,MOTIVÁCIÓJUK ÉS FIGYELEMFELKELTÉSRE VALÓ VÁGYUK AZONBAN TUDATALATTI EREDETŰ.
Az "átruházott" Münchausen a szindróma bizarr változata, amihez többnyire gyermekét használja a szülő. A szülő meghamisítja a gyermek orvosi papírjait, esetleg sérülést okoz a gyermeknek, vagy vérrel, illetve baktériumokkal szennyezi be gyermeke vizeletét, hogy valamilyen betegséget szimuláljon. Az ilyen bizarr viselkedés hátterében a figyelemfelkeltésre irányuló kóros igény és a gyermekhez fűződő túlságosan erős érzelmi kapcsolat áll." Forrás: [link]
Remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!