Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tegnap olvastam egy elég...

Tegnap olvastam egy elég érdekes betebségről, ismertem is ilyen családot akik Münchausen kóban szenvedtek! Kérdésem csak annyi lenne, hogy ők elismerik hogy ebben szenvednek vagy letagadják?

Figyelt kérdés
2010. jún. 1. 19:50
 1/2 anonim ***** válasza:
szándékosan szimulálnak testi betegséget, nem ismerik el, hogyha kiderül a fenti kórkép, akkor sem. Viszont bármely más betegség tüneteit remekül utánozzák. általában személyiségzavarhoz társul. Hosszú pszichoterápia segíthet
2010. jún. 1. 22:41
 2/2 anonim ***** válasza:

"Münchausen-szindróma: betegség szimulálása figyelemfelkeltés céljából

Ez a betegség nem szomatoform rendellenesség, ugyanakkor hasonlít rá abban, hogy a mentális zavarok fizikai tüneteket okoznak. A fő eltérés az, hogy a Münchausen-szindrómában szenvedő betegek tudatosan szimulálnak valamilyen fizikai rendellenességet. Ismételten betegségeket gyártanak maguknak, és kórházról kórházra járnak kezelésért.

A betegség kissé bonyolultabb, mint pusztán tünetek kitalálása és szimulálása. Komoly érzelmi problémák állnak a hátterében. A betegek általában egészen intelligensek és találékonyak, nem csak azt tudják, hogyan mímeljék a betegségeket, hanem bizonyos szintű orvosi tudással is rendelkeznek. Kezelőjüknél elérik, hogy kórházba kerülhessenek, ahol komoly vizsgálatokat és kezeléseket végeztetnek magukon, esetleges nagyobb műtéteket is beleértve. TUDATÁBAN VANNAK A CSALÁSNAK,MOTIVÁCIÓJUK ÉS FIGYELEMFELKELTÉSRE VALÓ VÁGYUK AZONBAN TUDATALATTI EREDETŰ.

Az "átruházott" Münchausen a szindróma bizarr változata, amihez többnyire gyermekét használja a szülő. A szülő meghamisítja a gyermek orvosi papírjait, esetleg sérülést okoz a gyermeknek, vagy vérrel, illetve baktériumokkal szennyezi be gyermeke vizeletét, hogy valamilyen betegséget szimuláljon. Az ilyen bizarr viselkedés hátterében a figyelemfelkeltésre irányuló kóros igény és a gyermekhez fűződő túlságosan erős érzelmi kapcsolat áll." Forrás: [link]

Remélem segítettem:)

2010. jún. 2. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!