Olyan esetben is sokáig tarthat a gyász, amikor nem családtag vagy rokon távozik el?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősömnek a baráti körében elhunyt az egyik ismerősének a gyermeke. Azóta ez az ismerősöm is padlón van. Én nem ismerem azt a családot, ahol a tragédia történt, de ez az ismerősöm igen közel áll hozzájuk barátilag. Látom, hogy őt is megviselik a történtek, mert rendszeresen tartják a kapcsolatot. Ez, hogy megviseli a közös ismerőst is, ugye normális? Meddig húzódhat el ez az időszak a közös ismerősnél?2017. okt. 4. 16:09
1/4 anonim válasza:
Persze. Bárki, bárkit gyászólhat. Hogy meddig húzodik el? Egyén függő.
2/4 anonim válasza:
teljesen normális... A gyermekhalál gyásza sokáig is huzódhat.
3/4 anonim válasza:
Fél évig természetes, ha ezután is tart a gyászreakció, érdemes terápiára menni.
4/4 anonim válasza:
Nagyon sok kérdés felvetődik ilyenkor.. Mennyire voltak jóban, neki van-e gyereke pl, vagy az említett személy életútja milyen.. Teszem azt: nekem mondta kineziológus, hogy az el nem gyászolt gyászom kisgyeremekkoromból,előjöhet egy szerettem halálakor. És ez nem semmi! 29 éves vagyok. egy éve ment el egy szerettem. Nagymamám 3 éves koromban ment el, de amikor terápiára kezdtem járogatni, kiderültek olyan dolgok,amik mára már nekem evidensek, de akkor le voltam nyűgözve kb, hogy mennyi mindenre emlékszik az agy és a lélek. Lehet ez a személy már vesztett el valakit, vagy bármi más veszteség érte. Látja ezt is másnál, jönnek a lélekben rejlő "erről szól az élet?" kérdések tömkelege, aztán sajnáljuk magunkat, a másik szülőt, a gyermeket mert csak ennyit élt és ennyi jutott..Huh, nagyon összetett.. De tarthat relatíve sokáig, de véleményem szerint beszélgetni kéne erről. Nem pszichiáter, kineziológus aki igazán fog tudni segíteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!