Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől függ hogy egy adott...

Mitől függ hogy egy adott személynek mi lesz trauma?

Figyelt kérdés

pl erőszakos eseményeken esik át, az egyik köszöni szépen jól van a másik meg belebetegedik.

Mitől függ hogy valaki nem tudja elrendezni ezt feldolgozni?

Olvastam hogy iskolai piszkálást is traumaként élhet meg ez ember, hogy nem fogadták el.

Egyáltalán mikor mondjuk azt ha valaki traumatizálva van mit érez olyankor az ember.

2017. szept. 29. 21:13
 1/2 anonim ***** válasza:
86%
A kérdés remek, gratulálok! Szerintem ezt pontosan nem lehet tudni, alkati kérdés. Kb, mint a fóbiák. Van aki a nyílt terektől fél, más meg a zártaktól. Ismertem egy embert, aki nem félt még a nagytestű kutyáktól sem, de rettegett a macskáktól. Szerintem ezek tanult gondolkodás, viselkedés formák, és egyéni megküzdési képességek.
2017. szept. 29. 21:20
 2/2 anonim ***** válasza:
86%
Egyéni érzékenység, személyiség, akár még körülmények is (megbillen két ember ugyanattól ugyanúgy, de az egyiknél súlyosbítják más dolgok, a másik pedig megfelelő közegben van, akár profi segítséget is kap, így fel tudja dolgozni).
2017. szept. 29. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!