Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit ajánlotok? 31 vagyok és...

Stevesmith kérdése:

Mit ajánlotok? 31 vagyok és el kell kezdenemm komolyan Cseh nyelvet tanulni. Az agyam viszont már zokni, sokszor 2 napig magolok egy szót ahhoz, hogy megjegyezzem, vagy épp a jelentését ne felejtsem.

Figyelt kérdés
(normális esetben 30 percet ismételgetem akár, aztán mégis elfelejtem 2 perc alatt. ) Persze, ehhez hozzájárul az is, hogy a betegségmentes élet és a saját mentális nyugalmam miatt füvezek. Leginkább természetes dolgok érdekelnek, gyógyszert nem szivesen szednék. Mit ajánlotok?

2017. szept. 25. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Ritalin (fokozottan vényköteles, de ha a füvet megszerzed talán ezt is) vagy modafilin amit bárhonnan tudsz rendelni.
2017. szept. 25. 14:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Ginkgo biloba
2017. szept. 25. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Abba kellene hagynod a fuvezest, mert amiatt "zokni" az agyad. Normalis esetben egy 31 eves meg konnyen tud tanulni, ez meg nem az a kor hogy nem megy. Azt irod az egeszseged megorzese miatt fuvezel... Ezt most komolyan irtad?

Itt ebben az orszagban ahol en elek, mar felnott egy fuves generacio. Mig Magyarorszagon inkabb a mai genereacio el vele, itt a fu nagyon konnyen hozzaferheto volt mar 30-40 evvel ezelott is. Aminek az lett az eredmenye, hogy az alzheimer kor es a demencia itt mar a negyvenes eveikben jaro embereket is komolyan erinti. Es mind fuvezett fiatalon, illetve azota is.

Kedves kerdezo, ha az agyad 31 eves korodra ekkora zokni, akkor a folyamat nalad is elkezdodott. Meg ma tedd le a fuvet, ha tudni szeretned 15-20 ev mulva is hogy ki vagy es hogy hogy hivnak.

Es ne gondold, hogy a fu csak azert mert "termeszetes" nem art meg. A kigyomereg is termeszetes, megis megol.

2017. szept. 26. 02:04
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm minhárom választ, viszont sajnos semmi újat nem tudtam meg. a ritalint és a modafinilt startból kizárom, a ginko bilobát régóta ismerem, de sajnos csak gyógyszer formájában, amit megintcsak nem szednék be.

Az harmadik hozzászólónak: rengeteg pozitív (és persze negatív) tulajdonsága van, az egyik ami számomra gyógyszer, a nyugtató hatása. pár éve komoly fizikai problémám volt a stressz miatt(konkrétan néha nem bírtam órákig felülni az ágyból, ezzel együtt dolgozni és normális életet se tudtam élni), amikor elkezdtem nyugtató gyógyszereket szedni. ezt helyettesítem, a szerintem sokkal jobb természetes zölddel.

2017. szept. 27. 11:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Valoban nem jo a gyogyszer sem, de attol hogy "termeszetes zolddel" potoltad, a hatasa hosszutavon a az agyadra es az idegrendszeredre ugyanaz. Magyaran lecserelted a sz@art a fosra.

Nem muszaj nekem hinned, majd terjunk vissza a temara egy jo tiz ev mulva, amikor meg mindig fiatal leszel, a demenciahoz legalabbis nagyon. Persze felteve ha meg emlekszel a temara, vagy egyaltalan a nevedre.

Sok sikert!

2017. szept. 27. 11:51
 6/7 anonim ***** válasza:

" a ginko bilobát régóta ismerem, de sajnos csak gyógyszer formájában, amit megintcsak nem szednék be. "

Akkor javaslom, nézz utána alaposabban. Va pl. tea is.

2017. szept. 27. 12:06
 7/7 anonim ***** válasza:

A füvezést hagyd abba, attól is lehet.

Egyébként pedig: sok ismétlés, minden nap átolvasod a szólistát, vagy a teljes listából 200-250, vagy akár 500 szót. Ezzel párhuzamosan a szavakat mondatba foglaló listát is olvasod, így jobban megmaradnak a szavak és a ragozások. A legjobb, ha ezeket a mondatokat te alkotod, és lektoráltatod, hogy ne legyen bennük hiba. Fél év alatt 500 szó, de lehet, hogy több is.

2017. szept. 27. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!