Az beteges, ha hangosan beszélek a 20-án elhunyt vőlegényemhez?
Gyász miatt megérthető, de tény, hogy ez betegségre utal. Szerintem nem árt pszichiáter neked.
Valószínű, hogy komoly idegösszeomlásod van.
Velem is előfordul olykor, pedig én már három éve vesztettem el a családom (menyasszonyom,lányom).
Születésnapján és a halála évfordulóján én is szoktam hozzá hangosan beszélni. Noha voltam vele orvosnál, nem sokat segített.
Megemlékezek rájuk ezen a két napon. Elmesélem nekik, mi történt velem az elmúlt egy év alatt. Utána élem tovább az életem. Nincs ebben semmi különleges.
Feldolgozni nem lehet, mindössze túllépni rajta. Azóta voltak párkapcsolataim, rövidebbek, hosszabbak. De egyiknek sem a baleset okozta trauma, gyász miatt lett vége.
Összegezve, tapasztalatból mondom, nem baj. Jobb kibeszélni (nekem ezt az orvosom tanácsolta, ha nekem így jobb, tegyem ezt), mint magadba folytani. Mert csak gyűlni és gyűlni fog s előbb utóbb mentálisan mész tönkre.
28/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!