Mit tennél, ha ilyet mondott volna neked egy közeli hozzátartozód, miközben depressziós voltál?
4 évig mély depresszióm volt, 16-20 éves korom között. Most 22 évesen már a gyógylás útján járok, az antidepresszánst már elhagytam, pszichológushoz járok jelenleg.
De amikor a legmélyebb pontomon voltam, ami nálam azt jelentette hogy nem bírtam kikelni az ágyból, évekig "aludtam", nem mertem lemenni emberek közé, nem bírtam tanulni 4-es átlagból hirtelen 1-2-esek lettek, nem bírtam csinálni semmit, düh rohamaim voltak, lefogytam 6 kg-t. És szörnyen néztem ki.
Még is mindezek ellenére tesómtól megkaptam hogy nekem rég be kellett volna verni a pofámat, akkor nem lennék ilyen lusta.
A másik eset 19 évesen volt, hogy egy újra érettségire nem mentem el, mert nem bírtam a depresszió miatt. Akkor meg lenézően a pofámba röhögött hogy mindig is lúzer voltam és az is maradok örökre.
Ugyan eltelt 3 év, de ezen nem tudok túl lépni. Amúgy sem szoros a kapcsolatom tesómmal mert ő máshol él. Kíváncsi vagyok, hogy ti ehhez mit szóltok, ti hogy viszonyulnátok a tesótokhoz ha életetek legmélyebb pontjánál ilyeneket mondott volna nektek?
Családtagként neki is feladata lett volna, hogy segítsen, amikor gyengélkedsz. Ehelyett belédrúgott.
Én a helyedben nem szólnék többet hozzá, nem tekinteném családtagnak, és nem segítenék neki, ha a jövőben neki lenne szüksége segítségre.
Mivel én is depresszióval küzdök eltudom képzelni milyen rosszul esett , főleg hogy az én tesóm is ilyen.
Hát én a helyedben a szemebe mondanam hogy ez neked milyen szarul esett (lehet nem fogja megérteni de lehet igen) és egy ideig hanyagonam a kapcsolatott en is szokszor ezt teszem ha mar nagyon elegem van es megint ugy meg bántott hogy siman elsírnám magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!