A pszichológus tényleg nem ér semmit?
annyit csinálnak hogy ülnek és hümmögnek plusz meg is aláznak ha valamit nem úgy csinálsz ahogy elvárja. te mondod a dolgaidat az meg oda makod valamit és ezért fizetsz és még adja az időpontját mert valakin le kell vezetnie a stresszt.
Sokan ezért pszihológusok hogy kiéljék magukat az embereken.
Igen, szerintem is ő az 1-es.
Kérdező! Inkább pszichiáterhez menjél, mert egy pszichológus veled valóban nem tud mit kezdeni, hetek óta írod ki ezeket a kérdéseket ide.
A pszichológus önmagában semmit nem ér. Te is kellessz hozzá. Én elismerem, rengeteg a rossz, kiégett szakember, és sok ember belefut ezekbe és utána leírja az egész szakmát. De ha hallgatsz a pszichológusra és hagyod magad rávezetni a dolgokra, akkor hatásos. Ha van benned egy kétség, a gondolataid megakadnak és nem tudsz egy adott szituációt továbbgondolni, akkor jön a pszichológus és segít továbblátni a problémán, rámutatni hogy min kéne változtatni. Ő objektíven látja a gondjaidat, még te szubjektíven.
Pszichológushoz általában azok mennek, akiknek mindennapi gondjaik vannak többnyire. Pl önbizalomhiány, teljesítményszorongás, gyász stb. Szerintem a pszichológus a pszichiátriai kórképek megoldására (depresszió, szorongás) nem feltétlen alkalmas, legalábbis nagyon ritka az olyan. A pszichoterapeuta már talán jobb, bár én eleve a terapeutát ajánlom mindenkinek, mert ő konkrét terápiákat és módszereket alkalmaz, a pszichológus pedig beszélget. A pszichiáter hatásosabb, de az olyan aki terápiát is tart.
Szerintem a pszichológusok nem feltétlen akarják kiélni magukat az embereken, de sokszor a beszélgetés alatt megnyílvánul az ő saját személyisége is, ami elkerülhetetlen. Így ha kifogsz egy akaratos, makacs embert és úgy viselkedik ahogy a kérdésben is írtad, az nem a pszichológia tudományát írja le, hanem az adott szakember jellemét.
Akkor egy elég rossz pszichológusnál voltál. Az én pszichológusom mindig figyelmesen végighallgat, utána kérdéseket tesz fel, amire közösen keresünk választ, ha egyedül nem megy. Az a lényeg, hogy nem egyoldalú a beszélgetés. Aztán lehet, hogy vannak ilyen pszichológusok is, de sokat számít az is, hogy hiszel-e abban, amit mond. Mert nem elég, hogy csak kibeszéled magadból a gondjaidat, hinned kell abban a változásban, amit mond neked.
Suliban nem tudsz pszichológushoz menni? Én oda járok és így ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!