Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alkoholista vagyok?

Alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés
Majdnem minden nap megiszok legalább egy sört. Jól esik és szeretem az állapotot is, amit okoz. Ez már probléma szerintetek?

2017. aug. 30. 17:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Tehat egy szenvedelybetegseg kuszoben allot, aki azert iszik mert potcselekves, es menekules a realitas es rossz korulmeny elol (amin siman valtoztathatna), ettol pedig annyira szenved, hogy a neten ismeretlenektol ker segitseget, azt fogadjuk el olyannak, amilyen?

Szegeny kerdezo, akkor nagyon sokaig fog szenvedni ha elfogadjuk ilyennek, es nem biztatjuk a valtozasra.

2017. szept. 28. 09:59
 22/29 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem egy kétségbeesett segélykérés volt. Én senkit nem támogatok, sőt elítélem a szenvedélybetegségeket, de nagyon elbeszélünk egymás mellett, úgy érzem... A válaszok többsége nagyon végletekben és drasztikusan gondolkozik.
2017. szept. 28. 11:25
 23/29 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy aklkor veled van, vagy a nézeteddel a probléma?
2017. szept. 28. 11:51
 24/29 A kérdező kommentje:
Utolsó: Nem felesleges és értelmetlen viták miatt írtam ki a kérdést. Ha csak akadékoskodni tudsz, akkor nem vagyok kíváncsi a további válaszaidra. Segíteni nem segítettél semmit, csak lepontoztatod magad.
2017. szept. 28. 14:28
 25/29 anonim ***** válasza:
A barátom apja is ezzel kezdte. Csak naponta egy sör...egy két sör aztán...aztán csomagolt sörök a hűtőben...már minden este részeg volt...aztán belátta hogy ez nem jó visszafogott.. azóta is váltakozik. Apum is... előszőr napi egy két sőr ...aztán csomag...majd a kocsma...majd egész nap a kocsma. Nagyon nagy eséllyel hajtasz az alkoholizmus felé , úgyhogy jóbb ha időben leállsz.
2017. okt. 5. 00:03
 26/29 anonim ***** válasza:

Az. Igen problema. Nem a napi 1 sor a gond. Az a gond, amiert iszod. Az oka az, mert kedveled a hatast amit kivalt.. igy gondolkodik egy fuggo. Csakhogy mig a drogoknal lehetoseged van kontrollalni az adagodat egy miligramm-skalan, az alkoholnal fene se tudja..megiszod amennyi jol esik. Eloszor azonos adagot....kialakul ra a tolerancia, es emeled. Ha a kerdesed ugy szolna :

"Minden nap megiszok egy sort, mert finom. Ez baj?"

Akkor egyertelmuen NEM baj, mert az ize miatt innad, nem a hatas kivaltasa erdekeben. Vegulis alkoholistanak azt tartjak, aki vedel mint a ba×om, de aki az izeert issza, nem jut el oda. Indoklas: igen, kialakul a tolerancia igy is a napi 1 sorre, es valoban hatasat veszti, de ha teged nem erdekel a hatasa, akkor ez neked nem gond, megelegszel tovabbra a napi 1-el is, es nincs mirol beszelni. Reszben Fuggo vagy, orvosi ertelemben alkoholista is, mert kialakitottad a toleranciat, de mivel az adagot kontroll alatt tartod, a tarsadalom altal ismert ertelemben nem szamitasz annak.

De te a hatasaert iszod, ami ugysem tart sokaig, a tolerancia okan. A helyedben hagynam a piat, es inkabb pszichiatriai gyogyszerre valtanek, mert annak az adagolasa a kezedben lehet, a hatas pedig hasonloan jo erzes. (Nekem utobbi meg jobb erzetet valt ki.) Igy , ha tovabbi kerdesed adodik, irj privatot. Az elottem szolo is ugyanezt fejtegette, de en megindokoltam a valaszat. Mert a magadfajtak kedves kerdezo, egybol hulyesegkent tekintenek egy olyan valaszra, mint amilyen az elozo. En is ugy tekintem, ha a sajat fuggosegemrol van szo. En ugyanis hasznalom a sajat mg-skalamat, szamolom a felezesi idot is, a tolerancia mellett. Ezert batran kijelenthetem, hogy kontroll alatt tartom a fuggoseget. Fuggoseg-e ez orvosi ertelemben? Nem tudom megmondani. A definicio ugyanis az, hogy kontrollvesztett allapot , ami soran azonos adag nem eleg , es elhagyaskor vagy csokkenteskor elvonasi tuneteket produkal az alany. Nos, utobbi megvan, elobbi nem ... mindenki maga dontse el, az allapotot 2 eve tartom fenn, nem egy hete... tehat ez alapjan ... ez fenntarthato. Ezt meg addiktologia szakon se fogjak neked elmondani, direkt :) ebbe inkabb nem megyek bele, irj privit, ha bovebben erdekel a dolog :)

2017. okt. 5. 07:31
 27/29 anonim ***** válasza:
Na hát pszichiátriai gyógyszerek tényleg. Mert ugye gyógyszerfüggőség nem létezik. Annyira egészségesek egyébként is azok a cuccok... Hát én ezerszer inkább tolok be egy felest, mint egy bogyót.
2017. okt. 5. 07:57
 28/29 anonim ***** válasza:
Letezik pszichiatriai szerek okozta dependencia. Ezt nem csak addiktologiabol tudom, hanem tapasztalatbol is. Tudom mirol beszelek :) pont az a lenyeg, hogy nem elek sztereotipiakkal
2017. okt. 5. 08:23
 29/29 A kérdező kommentje:

Szóval szedjek gyógyszereket sör helyett :D Gyógyszert soha nem fogok szedni. Egyáltalán nem olyan komoly az én helyzetem.

Már 2 hete nem ittam semmi alkoholt és teljesen jól érzem magam. Néha jól esne, de nem mondanám, hogy hiányzik, szóval nincsenek elvonási tüneteim. Valamennyire hajlamos vagyok rá, hogy igyak, de teljes mértékben tudom kontrollálni. Megfogadtam, hogy ezentúl csak társaságban iszom és akkor nem lehet baj.

2017. okt. 5. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!