Hogy lépjek ezen túl? Úgy érzem ebbe fogok belebolondulni.
Tavaly kezdődött. Ültem az ágyamon egy egyszer csak bevillant az agyamba, hogy egyszer mind megfogunk halni. Persze ezt eddig is tudtam, de valahogy nem fogtam fel, akkor mégis. Azon gondolkodtam , hogy mi lehet a halal után. Hogy mennyire felek a teljes megsemmisulestol, hogy a szeretteim is bármikor elveszithetem, hogy az én életem is egy pillanat alatt vegeterhet.És semmit nem tehetünk ellene , max hosszabb lehet az életünk, de egyszer vége. Napokig csak feküdtem az ágyon és ezenei gondolkodtam, sírtam, amíg bírtam enni, rosszul voltam , panikrohamokat kaptam ha ebbe belegondoltam. Aztán valahogy ez lecsendesult, de mélyen mindig itt van ez a gondolat. Sokszor eszembejutnak az elhunyt nagyszuleim ,hogy hogy lehet, hogy a testükbol nem maradt semmi csak hamu. Ha látok egy kis bogarat például eltaposva akkor is egyből eszembejut, hogy az a kis test meg nem olyan rég élt és csak a semmi marad belőle. Sose bántom őket sőt ha tudom még is mentem őket. Próbálok hinni valamiben , de úgy érzem minden csak biologia, ugyanakkor, hogy lehet az , hogy én én vagyok és mások mások. Meg valami olyan biztos, hogy van amiről az ember nem tud, hiszen valahogy létre kellett jönnie a világnak, az első embernek, állatnak, növénynek.... Egyébként tanulok , nyáron dolgoztam most is, tavaly is, sok barátom van , a szabadidom velük töltöm, alig vagyok itthon akkor meg alszok de rengeteget álmodok is erről.
18/L
Szia
Nem tudom hogy mennyire vagy vevő az ilyenre, de erre a vigaszt csak a Biblia adhatja meg
Fordulj ahhoz, a hithez (még ha eddig nem is érdekelt) és ha tudsz beszélgess valami egyházi személlyel, esetleg járj el valamilyen gyülekezetbe (különféle szektáktól óva intelek, normális gyülekezetekről pl. Evangéliumi gyülekezet beszélek)
Szia!
Én is sokszor belegondoltam ebbe, már egészen gyerekként is. Nagyon ijesztő, az biztos. Volt, aki azt mondta, hogy még az élettel kell foglalkozni, ez igaz is, de sztem kell az, hogy az ember el tudja fogadni a halált, szóval nem lehet úgy csinálni, mintha nem tény lenne. Állítólag, ha a céljaidnak élsz és mindig van célod, amiért küzdened kell, akkor az segít elterelni a figyelmed, jobban visszahoz és segít, hogy ne agyalj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!