Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy tudjak aludni?

Mit tegyek, hogy tudjak aludni?

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok, mostanában sikerült elérnem, hogy napközben lefoglaljam magam valamivel, mondhatni nincs időm rosszul lenni.

Filmek/sorozatok, videók, fárasztó fizikai munka, vezetés tanulás.. stb

Azt hittem, hogy így újra visszaáll a korábbi hangulatom, ami szintén elég borús volt, de nem ennyire beteges.

Tévedtem, mert amint leteszem a fejemet este (legyen az 19 vagy hajnali 2 óra) elkezdek gondolkodni dolgokon, a gondolkodás előbb-utóbb átmegy idegeskedésbe/félelembe/pánikba és azon kapom magam, hogy 3 órája próbálok elaludni, de nem megy, mert mintha kötelezően kellene időt szakítanom arra, hogy utáljam magamat legalább pár óráig. Próbálom a vagdosást, kaparást meg az ilyen hülyeségeket is abbahagyni, de egyszerűen elalvás előtt mindig visszakerülök abba az állapotba, hogy muszáj vagyok valamit csinálni, ami rossz nekem, és minden este a halálomért könyörögve alszom el.

Elalszom, de hamar fel is ébredek, bármennyire is kimerült/álmos is vagyok/voltam, és éjszaka is sokszor felébredek és ugyanúgy borzasztóan nehezen megy az elalvás.

17F

2017. aug. 22. 18:59
 1/3 Celard válasza:
Próbáld meg az agykontrollt. Meditáció és tudatosság segíthet kordában tartani a gondolatokat.
2017. aug. 24. 07:22
 2/3 Fecfeca válasza:
Szívj el egy mariskás cigit ès jobb lesz.
2017. aug. 24. 07:38
 3/3 anonim válasza:

Az alvászavaraidat szerintem orvoshoz kéne vinned. Ez egy általános tünete a depressziónak. Vagy pszichológus is segíthet rajta, a depresszióval együtt. De a neten is találhatsz módszereket, tippeket a könnyebb elalváshoz, ha nem akarsz vele ilyen komolyan foglalkozni (pedig jobb lenne). Például légzéstechnikákat. Ilyen pl. a 4-7-8 légzéstechnika. Bemásolom:

A 4-7-8 légzéstechnika

Lélegezz ki teljes mértékben a szádon keresztül, miközben „húúúú” hangot adsz ki.Csukd be a szádat, és csendben lélegezz be az orrodon, miközben négyig számolsz magadban.Tartsd benne a lélegzeted, míg hétig számolsz magadban.Lélegezz ki teljes mértékben a szádon keresztül, újra „húúúú” hangot adva ki, miközben magadban nyolcig számolsz.Lélegezz be újra az orrodon keresztül, és ismételd meg a 4-7-8 kört háromszor.

Elvileg kb. fél percen belül elalszol. Lehet, hogy beválik.

Remélem, tudtam egy kicsit segíteni, mielőbbi gyógyulást kívánok!

2017. aug. 24. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!