Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért szelektív a hallásom?

Miért szelektív a hallásom?

Figyelt kérdés

Nagyon gyakran előfordul,hogy a barátaim mesélnek nekem valamit és nem csak,hogy nem emlékszem pontosan,sokszor az is kiesik,hogy mesélték egyáltalán.

Van egy jó ismerősöm akivel heti rendszerességgel írunk egymásnak, 2-3 havonta találkozunk és beszélgetünk. Egyetemi oktató, nagyon is érdekel,hogy mit csinál és hogy van,de sajnos sokszor egyszerűen elfelejtem mit mesélt és mit nem. Többször előfordult,hogy mrgérdeztem valamit és közölte,hogy ezt már elmesélte nekem.

Ma a párommal vacsi közben beszélgettünk. Miközben elpakoltam az asztalról,megkérdeztem,hogy nem vinné e le a mosást,mert már nincs egy tiszta kéztörlő sem. Felcsattant,hogy nem igaz,hogy ennyire nem figyelek rá,épp vacsora közbe mondta,hogy kimosta délután és ki is teregette. Annyira kínos,mert a kéztörlős dolgot egyáltalán meg sem "hallottam" pedig mellettem ülve mondta. Fizikálisan biztosan hallottam csak vszinű a gondolataimban el voltam merülve. Vagyis ezzel magyarázom.

Valakinek van hasonló tapasztalata? Hogy tudnám javítani,hogy jobban figyeljek/megjegyezzem amit mondanak?

2017. aug. 16. 22:42
 1/2 anonim ***** válasza:
Rá se ránts. Én sem hallom meg sose, ha mosogatni kell.
2017. aug. 16. 23:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Fáradtság is okozhatja, meg ha tényleg nagyon belemerülsz a gondolataidba, akkor normális, ha nem hallasz meg mindent elsőre.
2017. aug. 17. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!