Ez milyen fóbia, és hogyan győzhetném le?
Gyors és egyszerű megfogalmazásban: nem bírom elviselni ha valamilyen a kezem :D
Bővebben: szörnyen utálom, undorodom, és szinte fizikai fájdalmat, sőt kényszert érzek, hogy a csontomig mossam a kezem, ha pl. ragad vagy olajos. Nem bírom elviselni a krémeket, de csak a kezemen. Ha kenem, akkor vattakoronggal vagy ecsettel, vagy megkérem a párom, de én nem érek hozzá. Ha őt kell bekenni akkor nagy szenvedések árán ugyan megcsinálom, de utána rohanok is kezet mosni. A ragacsos dolgokkal ugyan ez van. IMÁDOK sütni, főzni, de igyekszem csak olyan ételeket csinálni amihez nem igazán kell hozzányúlni (zöldségekkel, nyers húsokkal nincs probléma). Sütiben is, amit ki lehet keverni géppel stb nem kell nyújtani meg vajat morzsolni ilyesmi. A panírozás egy rémálom. Megcsinálom, mert szeretjük a rántott húst/zöldséget/sajtot de körülményesen három villával forgatom a a dolgokat.
A nedves dolgokkal nem ilyen rossza helyzet, pl a darált hússal nincs akkora nagy problémám, de azért sem rajongok.
Az olaj a legrosszabb. Ha valami olajos, pl a rántott hús, én a csirkeszárnyat is késsel villával eszem. Mosogatásnál nagyon ügyelek, hogy hozzá ne érjek az olajos edényhez.
Ez nagyon de nagyon de nagyon kellemetlen, és ki nem állhatom. Lehet ezen valahogy enyhíteni? 24 éves vagyok, és ez mindig is probléma volt. Pedig a szüleim abszolút nem óvtak az ilyen dolgoktól, nyakig dagonyázhattam a sárban, abba nyúlkáltam amibe akartam.
A nem harcolni kell, hanem szakszerűen megdolgozni. Mellesleg fóbia bármire vonatkozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!