Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért romlik a memóriám, és...

Miért romlik a memóriám, és miért nem álmodok?

Figyelt kérdés
Egyre rosszabb a rövidtávú memóriám, nem tudok már rendesen tanulni, hiába olvasok egy sort el, nem tudok megjegyezni semmit se :( Ez kb. egy éve kezdődött,azt hittem kimerült vagyok, átmeneti, de most jutottam el oda, hogy nagyon érzem a tüneteket, és ellehetetlenít a tanulásban. Érdekes módon, körülbelül fél éve nem alszom rendesen, nem álmodok semmit, reggel mikor felkelek iszonyú fejfájásom van, azt sem tudom fél óráig még hogy mi van. Mi okozhatja, ugye nem biztos hogy komoly betegség (agysorvadás, daganat...)??? :S 22/F
2010. máj. 21. 22:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Utolsó :DDDDDDDDDDDD

Ám semmi ezekből amit felsoroltál, bár, az étkezésem nem kielégítő, mert nincs étvágyam :S egy év alatt fogytam 15 kg-ot

2010. máj. 25. 21:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Teljes kivizsgálás kell (nincs-e szív-, máj-, vese- stb. probléma)

Aztán meg kell nézni, nincs-e vitamin- vagy nyomelemhiány

Aztán azt, hogy nincs-e alvás közbeni légzési probléma vagy egyéb alváshigiénés probléma

Mozogni, sportolni kell rendszeresen, a szobát szellőztetni kell.

A reggeli fejfájás és a rossz alvás számomra elég egyértelműen a légzési nehézségekre utal. Kövér vagy? A hátadon alszol? Aludj az oldaladon.

Alvással foglalkozó szakorvossal mindenképpen kell beszélni.

Az, hogy "depresszió", egy tág fogalom, ami nem ad magyarázatot semmire, csak egy elnevezés. De ha semmi magyarázat nincs, akkor depresszióval állunk szemben (ezt azután jelentheti ki - csakis szakember! - miután az előbbi lehetőségeket végigkutatták).

Ha kíváncsi vagy arra, hogy depressziós vagy-e akkor végezd el a kísérletet: hagyj ki egy éjszaka alvást, virrassz át egy éjszakát. Ha másnap pihent és jókedvű leszel, az felveti a depresszió gyanúját, és ezt érdemes az orvossal közölni (mellesleg ez egyből egy jó módszer az önkezelésre...)

2010. máj. 26. 04:13
 13/15 anonim ***** válasza:
Kólabombás vok, szerintem megér egy próbát ráállni a mintacsaládi étrendre pici erőszakkal. Az agy eléggé nagyfogyasztónak minősül (azt beszélik, hogy a feladványokkal bombázott rovarok zabásabbak:), tehát kell a nafta. És igen, vitaminok, ásványok, nyomelemek, tehát a vajas lekváros kenyér igazán csak végszükségkor :)
2010. máj. 26. 08:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Nincs agysorvadasod,ne felj,nekem ugyanigy kezdodott a depresszios-szorongasom,sosem tudtam aludni,allando fejfajas,de most meg a gyogyszer segit aludni,(antidepresszans)viszont neha elalmosodok tole,de elkezdtem sportolni is es ugy erzem ez segit a javulasban,1 ev alatt rengeteget javult az allapotom:-)Ne felj rendbe fogsz jonni 22L
2010. máj. 26. 14:01
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát ezt buktam, nem neurológiai a probléma, szal megint ott vok hogy sehol se :(
2010. jún. 9. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!