Bekerülhetek így pszichiátriára?
1 éve voltam gyermekpszichiátrián, 17 évesen. Utána 3 hónapig szedtem antidepresszánst, 2 hónapig szorongásoldót, idén áprilisig antipszichotikumot. Havonta járok kontrollra, aminek semmi értelme.
2 hét múlva töltöm a 18-at, majd utána át fognak irányítani felnőtt pszichiátriára (gondolom, beszélgetésre). Berendelhet a pszichiáter a pszichiátriára, csak úgy, állapotfelmérésként, vagy indok is kell hozzá?
Esetleg a beleegyezésem nélkül bevihetnek, ha beszámítható vagyok?
És ha esetleg adnak gyógyszert, amit nem akarok bevenni?
Szüleim egy fél éve be akartak vinni (gyermekosztályra), mert nem akartam bevenni a gyógyszert.
A kórismém nem meghatározott szorongás és átmeneti pszichotikus zavar volt. A gyógyszerek nem segítettek. Kontrollra csak azért jártam, mert apám különben kiabált és többször is fel is pofozott volna.
(Mondjuk a pszichiáter örült, hogy "magamtól" mentem el, de ő nem tudta a körülményeket.)
"kiabált és többször is fel is pofozott volna"
Ilyen agresszív apát kéne inkább orvosnak megvizsgálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!