Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek mert mindent...

Mit tegyek mert mindent túlaggódok? Többi lent!

Figyelt kérdés
A kisfiam most gyógyult ki tüdőgyulladásból és ha köhint egyet akkor már tiszta pánik vagyok, régebben párszor volt fülgyulladása és ha odanyúl akkor már kész vagyok nem e megint az van neki. De így vagyok magammal is, ha van valami kisebb bajom egyből a legrosszabbat képzelem el.

2017. júl. 7. 16:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Sajnos konkrét választ nem tudok mondani hogy "ezt és ezt", de az alapvető dolgokat igen:

Alapvetően két irány létezik:

- pszichoterapeuta: kognitív egyéni vagy csoportos pszichoterápia

- spirituális: spirituális tanításokat tartalmazó könyvek, és meditáció

Könyv: péládul Eckhart Tolle: A Most hatalma.

De elég bemenni egy ezoterikus könyvesboltba, és körülnézni, hogy melyik megközelítés szimpatikusabb. Az eladó segítségét is lehet kérni, hátha ért is ahhoz amit árusít.

Interneten is lehet mind pszichoterapeutákat, mind pedig spirituális írásokat találni.

Vagy pedig egyszerűen egy pszichiáterrel felíratni egy benzodiazepin-féle szorongásoldót, nyugtatót - önmagában ez semmit nem old meg, hosszútávon káros. Csak "tűzoltásra", átmeneti átsegítésként ajánlanám.

Példa egy kereső kifejezésre amit érdemes lehet kipróbálni például a google.hu-n:

pszichoterápia aggódás

csak ez a két szó, idézőjelek nélkül.

Vagy: túlaggódás

A túlaggódás lelki okai, háttere. Egy jó pszichológussal is érdemes beszélni - sajnos ilyet nem ismerek, én csak könyvekből okítom magam házilag.

2017. júl. 15. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!