Pszichiater általi diagnózis kérdés?
Figyelt kérdés
Ha az orvos közepesen súlyos depressziót állapított meg, attól még lehetek skizofrén? Egy pszihiater meg tudja állapítani első találkozáskor hogy valaki skizo-e?2017. júl. 4. 13:58
1/3 anonim válasza:
Mivel a depresszió nem zárja ki a skizofréniát, lehetsz az is. Ha nincsenek durva tüneteid, akkor nem biztos, hogy a doki első látásra észre fogja venni. De ha rendszeresen jársz hozzá, és beszámolsz a hangokról, vagy egyéb téves eszmékről, észlelési zavarokról, akkor tudni fogja.
2/3 anonim válasza:
Attól még lehetsz skizofrén, első találkozáskor pedig nem tudja csak úgy megállapítani hogy az vagy-e
3/3 anonim válasza:
Szerintem több kell, mint egy találkozás, ha nem egyértelműek a jelek. De igen, lehetsz skizofrén, is hidd el a jó szakember, ha nem is elsőre, de idővel rájön.
Én anorexiával kezdtem járni, aztán súlyos depressziót diagnosztizáltak, míg végül a sok beszámolóm során kiderült egy év után, hogy borderline személyiségzavarom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!