Ez étkezési zavar? Ha igen akkor milyen?
Sziasztok. 16 éves lány vagyok, hamarosan töltöm a 17-et. A problémáim az evéssel idén január tájékán kezdődnek, az önbecsülésem akkor is a béka segge alatt volt, nem bìrtam tovább, hogy ìgy nézzek ki. Azelőtt október tájékán próbálkoztam fogyókúrával, de azt a 2 kilót amit akkor fogytam az ünnepek alatt vissza is híztam.
Január óta 61-62 kilóról 48ra fogytam, a 175 centimmel, de továbbra sem vagyok megelégedve. Igyekszem minden nap a lehető legkevesebbet enni és legtöbbet mozogni, s az utóbbi időben ami keveset eszek, azt is kihányom. Naponta többször (ahányszor "szükség" van rá) is hánytatom magam, emellett hashajtó teákat iszom.
Falásrohamom párszor volt, nem a leggyakoribbak, ám olyankor nem sikerült hánynom, mert mind olyan ételeket zabáltam fel, amiket képtelen voltam kihányni.
Bármit eszek, nem számít milyen kicsi automatikusan bűntudatom van, amit vagy hányás vagy intenzív mozgás követ. (Esetleg sírás ha egyik sem jön össze)
Semmi kedvem s energiám nincs semmihez, a napjaim az étel és evés körül forognak, mit eszek, mikor eszek, mennyi kalória stb stb...
Úgy érzem teljesen átvette az életem felett az uralmat, de nem merem elmondani a szüleimnek, mert félek hogy nagyon rosszul reagálnának.
Miért kérdezed, mikor tudod, hogy az - hogy milyen, azt meg le is írtad kulcsszóban.
"nem merem elmondani a szüleimnek, mert félek hogy nagyon rosszul reagálnának" - persze, hogy "rosszul" fognak reagálni, miért, hogyan lehet egy ilyen infót "jól" fogadni? Te magad talán nem vagy készen a helyzettől? Na ugye. Kellett volna már előbb segítség, de jobb későn, mint még később.
Az önismereted nem annyira rossz, mindjárt az elején írod, hogy "az önbecsülésem akkor is a béka segge alatt volt" - egy csomó testképzavaros lánynak erről fogalma sincs, hogy ez a probléma forrása, és ezt vetíti ki az alakjára a média által diktált trendek hatására. Ha az nem lenne, találna helyette valami mást. A polgári életformával egyidősek az önértékelési zavaros nők kihasználására épülő iparágak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!