Mit tegyek dühkitörés ellen?
Hát ez lehet sok dolog, szerintem a feszültség ért el egy olyan szintet benned, ami így tör ki.
"Lassan 9 éve hogy Taekwondozom. Mester vagyok. Kitűnő tanuló első óta."
"középfokú nyelvvizsgám lesz pár hét múlva, benne vagyok a válogatott taekwondo csapatban és nemsokára utazok Bulgáriába mert Világ Kupa bajnok lettem."
Simán el tudom képzelni, hogy besokalltál.
Szerintem (szerintem) nem normális dolog világszínvonalon versenysportolni 16 évesen. Nem azt mondom, hogy helytelen és hogy elítélem, de azt igen, hogy ez szerintem azt jelenti, hogy nagyjából ez az életed, mellette nem fér meg semmi, 16 évesen ennek kell alárendelned az egész életed.
Mellette kitűnő tanuló vagy (ez rengeteg stressz forrása lehet, megfelelési kényszer, túlhajszoltság és társai).
Szóval szerintem ez sok. És emiatt van ez a jelenség.
Pszichológus a megoldás.
Szerintem.
egy nagyon nyugodt, megértő nagyfater nincs a közelben? sokszor többet ér az ő megértése, barátsága, mint bármi más...és segít, ha bajban vagy..
persze ehhez kell egy elérhető nagyapa(aki nem alkesz, és nincs még leépülve, nyitott a világra, és nem politizál)
nagymama nem jó, mert az nőböl van.
szerintem.
Az első válaszolónak: Köszönöm szépen a gyors választ, segítséget! Pszichológushoz nem szívesen fordulnék.. annyiban maradt nálunk ez a téma.. próbálkozom nyugtató teával, jóga meg ilyesmikkel, nagyon remélem hogy többet nem fordul elő! Anya fel sem hozza szerencsére, a lényeg azon van hogy folytassam az edzést és a magánórákat.
A második válaszolónak: Sajnos mielőtt megszülettem elhunyt mind a két nagypapám. Az egyik nagymamám még mikor 4éves lehettem, aki maradt ő pedig sajnos kórházban van. De köszönöm!!:)
Pszichológus helyett jó a lifecoach is. Részben pszichológia ez is, de életvezetési tanácsokat is ad.
Ha marad minden a régiben, úgy nehéz változ(tat)ni. Azt mondom, ennek érdemes lenne utánanézni. Pszichológushoz nem kell feltétlenül "járni", elég lehet 1-2 alkalom is arra, hogy meglásd, mi a probléma.
Szerintem amúgy (az általad írtakból következtetve) túl vagy terhelve. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!