Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mennyire kell...

Szerintetek mennyire kell mentálisan betegnek lennem, hogy gondnokság alá kerüljek?

Figyelt kérdés
4 fajta gyógyszert szedek.Mániás depresszióval kezelnek.Vannak néha érzelmi kitöréseim.Nem mindig tudom a konfliktusaim diplomatikusan lerendezni,mert akkor nem vesznek komolyan,meg sem hallanak.Ilyenkor beszélek erőszakosan,és csúnyán.Egyszer kijött hozzám a rendőrség,mert kiálltam a ház elé és kiabáltam a felgyülemlett le nem zárt konfliktusok miatt,meg egyebek.Meg volt máskor is,hogy egyből kiabáltam,és félelmetesen.
2017. jún. 18. 11:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Depresszióval, és időnkénti kiabálással nem fognak gondnokság alá helyezni. Ehhez a következők kellenek: Olyan szintű szellemi fogyatékosság, pszichés betegség, hogy nem tudod ellátni magadat, önállóan enni, öltözni, boltba menni, stb. De ezt komoly orvosi vizsgálattal állapítják meg, nem hobbiból osztogatják. Mivel a depr. még gyógyítható/kezelhető erre nem adják ki.
2017. jún. 18. 11:50
 2/5 anonim ***** válasza:
19%
78% felett.
2017. jún. 18. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

Mi a frászkarikáért szedsz 4 féle gyógyszert, ha azzal együtt dühkitöréseid vannak? Valószínűleg nem figyelt rád senki soha csak, ha kiabáltál így is megkaptad a figyelmet csak nem azt, amire igazán szükséged lett volna gyermekként vagy felnőttként. És ezt tanultad meg, ha bolondot csinálsz magadból csak akkor figyelnek rád.

Egy jó pszichoterapeuta tudna segíteni. A pszichiátereket kerüld el, mert hülyére gyógyszereznek és egyre rosszabb lesz az állapotod.

2020. aug. 18. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem lehet "csak" mániás depresszió, szerintem 90%, hogy van valamilyen személyiségzavarod. Keress fel egy olyan pszichiátert, aki ért is ahhoz, amit csinál, és lehet a négyféle gyógyszer helyett elég lesz egy, ami tényleg ér valamit.

És nem, ezzel nem fognak gondnokság alá helyezni, ahhoz ennél tartósan sokkal súlyosabb állapotban kell lenned.

2020. aug. 18. 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is gonfolkoztam már ezen hogy ha anyú meghalna jó lenne nekem egy gyám aki ennem adna meg intézne mindent. Csak abból előbb utóbb gyilkosság lenne mert én nem tudok magam korűl senkit elviselni tartósan s azt se birom ha parancsolnak s nem az van amit én akarok. Meg senkihez se tudok alkalmazkodni meg kijönni velük. Akkor a gyámomal ha volna megölnénk egymást vagy nem tudom.

Egy védett műhelyben dolgozom s ott is a felmondás vagy a kirugás szélén állok, olyan szinten nem jövök ki a mostani munkavezetőnövel meg a mostani managarrel. A munkavezető egy 63 éves nyugdijas akinek nincs türelme ahhoz hogy nem tudok önnálóan varrni meg a viselkedésemhez, én se tudok alkalmazkodni s mostanában sokszor irdibálunk egymásra. A nyugdijas valamijor gépészmérnök volt meg sajtóreferens s mégis lemegy a szintemre vitatkozni. Én nem kezdek ki vele de mikor kiabál vagy piszkál akkor nem tudom tűrni s visszaorditok.

2020. aug. 20. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!